Paranormal.hu

Subscribe to Paranormal.hu hírcsatorna
Frissítve: 1 hét 5 óra

Ismeretlen lény holtteste a Marson?

2013, május 20 - 23:06
417786_567165746638261_10142299_n.jpgVajon egy földönkívüli látható a Curiosity Rover által készített egyik NASA fotón? Gyík, vagy rágcsáló, vagy szikla? (videó+cikk):

A Curiosity Rover által készített NASA fotón egy olyan teremtmény található, aminek úgy tűnik, hogy feje és farka és négy lába, van. A különös lény fotóját egy japán tudós vette észre és Scott C. Waring, az UFO Sightings Daily oldal szerzője tette közzé.
Ezt a furcsa lényt márciusban fedezte fel egy japán ember a Marson. Nem ez az első olyan állat a NASA fotókon, amelyet felfedeztek. Ez csupán egyike a különös lények hosszú sorának. Ne felejtsük el a legutóbbit, amely nagyon hasonlított egy mókushoz. Nos, úgy tűnik, ez egy rágcsálóra hasonlít, vagy talán egy gyík lehet.


417786_567165746638261_10142299_n.jpg

Mivel a Marson kis mennyiségben jelen van a víz, lehetséges efféle sivatagi állatokat látni vándorlásuk közben… bár nagyon ritkán megfigyelhetők. Viszont, mi lenne, ha a NASA a Roverben található, apró, nagyon alacsony hőmérsékletű kamrákból állatokat eresztene a Mars felszínére, hogy teszteket végezzen?


Enigma


Kategóriák: UFO

Amerikai civilek azt szeretnék elérni, hogy UFO világkonferenciát szervezzen az ENSZ

2013, május 16 - 20:28
un.jpgA washingtoni meghallgatást szervező Stephen Bassett lobbista, néhány nappal a sikeres, de mégis eredménytelen öt napos rendezvény után újabb frontot nyit a földönkívüliek létezésének beismeréséért indított hadjáratában. Úgy véli, egy, az Egyesült Nemzetek Szervezetének támogatásával megszervezett UFO világ konferencia lehetne a kulcs ahhoz, hogy végre a nagyhatalmak is beismerjék, különböző intelligens földönkívüli civilizációk tagjaival titokban már évtizedekkel ezelőtt megtörtént a kapcsolatfelvétel.
Paradigm Research Group (Paradigma Kutató Csoport) nevű civil szervezete néhány napja bemutatta azt a felhívását, amelyet egy globális kampány keretében a világ minden részén közzé akar majd tenni:

"Már a tudományos világ is kezdi belátni, hogy csak a mi galaxisunkban számos olyan bolygó létezhet, amelyen megjelenhetett az élet, ezért nagyfokú arrogancia lenne továbbra is azt állítani, hogy az ember az egyetlen élőlény a galaxison belül.

Szavahihető és hiteles szemtanúk meggyőző tudományos bizonyítékokkal álltak elő, az azonosítatlan és megmagyarázatlan repülő járművek létezésére vonatkozóan, amelyek sokak szerint intelligens földönkívüli civilizációkhoz köthetők.

Nem kérdés, hogy az egész bolygót érintő globális hatása lenne, ha bebizonyosodna, hogy ezek a járművek valóban léteznek, nem beszélve arról az eshetőségről, ha kiderülne, hogy valóban földönkívüli eredetűek, ezért egy ilyen jelentőségű kérdés tisztázása és megvitatása kizárólag az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésére tartozhat.

Éppen ezért mi, ennek a nyilvános levélnek az aláírói arra kérjük a Citizen Hearing Alapítványt, hogy vesse latba az erőforrásait és biztosítsa a szükséges anyagi feltételeket egy globális kampányhoz, amelynek célja egy, vagy akár több nemzetet meggyőzni arról, álljanak az ügy mellé és az Egyesült Nemzetek Szervezete Általános Közgyűlésén tegyenek javaslatot arra, hogy az ENSZ szervezzen meg egy világkonferenciát, amelynek témája a földönkívüliek bolygónkon való tartózkodásának lehetséges bizonyítékai."

A nyilatkozatot - mások mellett - az ál-közmeghallgatáson részt vevő hat egykori Kongresszusi képviselőből négyen is aláírták, de Carolyn Kilpatrick, Lyn Woolsey, Mike Gravel és Merrill Cook mellett a többiek is egyetértenek a benne foglaltakkal, csakhogy a Kongresszusi képviselőket tisztségük megszűnése után meghatározott ideig bizonyos korlátozó rendelkezések kötik, amelyek az ő esetükben még nem tették lehetővé, hogy aláírásukkal is támogassák a felhívást.

Ahhoz, hogy az ENSZ egy ilyen jellegű konferencia mellé álljon, mindenek előtt arra van szükség, hogy a 193 tagország valamelyike kezdeményezze azt, az Általános Közgyűlésen. A május első hetében tartott washingtoni meghallgatásra több dél-amerikai országból is érkeztek magas rangú katonák, akik szemtanúkként számoltak be a földönkívüliekkel és az UFO jelenségekkel kapcsolatos saját tapasztalataikról. Stephen Bassett azt reméli, ha más nem is, legalább az UFO kutatás téren példamutatóan nyitott gondolkodású dél-amerikai országok egyike a civilek kezdeményezése mellé áll majd.

Forrás: ittvannak.hu
Kategóriák: UFO

Az Orbital három hete pályára állított Cygnus tömegszimulátorának látványos pusztulása

2013, május 14 - 21:01
cygnus_reentry.jpg.crop.original-original.jpgNem ufó volt, se nem meteor, hanem Az Orbital három hete pályára állított Cygnus tömegszimulátorának látványos pusztulása. A teherűrhajót jelképező szerkezetet igen alacsony pályára, egy 240x260 km-es ellipszisre állították, ilyen alacsonyan elég sűrű a légkör ahhoz, hogy néhány hét alatt annyira lelassítsa az űreszközt, hogy az lezuhanjon. Végül is más célja nem volt, mint hogy az Antares rakéta működését igazolja, így nem volt értelme sokkal magasabbra vinni.Az esemény Dél-Amerika felett történt, ott készült valahol a fenti videó is. Pár megjegyzés a felvételhez: szerencsés, hogy nem szenved az "ufó"-felvételek általános betegségében, a zoom kimaxolásában, amivel csak azt éri el a szemtanú, hogy kis paca helyett nagy, elmosódott pacát látunk, amire a kamera sem tud már fókuszálni, de legalább semmi tereptárgy nem marad, viszonyításnak. Itt elég nagy égterületet és előteret látni ahhoz, hogy nagyságrendileg meg lehessen becsülni a jelenség méretét és szögsebességét az égbolton. Ez alapján nem meteorral van dolgunk, ugyanis azok egy nagyságrenddel gyorsabbak, tessék csak visszaemlékezni, hogy pl a cseljabinszki példány milyen gyorsan hasított át az égen. A Föld körül jóval lassabban keringenek a műholdak, így a légkörben is lassabban haladnak.Ami meg a kinézetét illeti, láttunk már jó pár, a légkörben elégő műholdat, űrhajót, űrszondát, hogy tudjuk, hogyan kell festenie (itt egy jó nagy, az európai ATV űrhajó, itt meg egy kicsi, a Hayabusa űrszonda). Tehát, bár az időpont, az irány és a méret is a Cygnus tömegszimulátorra illik leginkább, ha esetleg mégis ufó lett volna, akkor is igen jó eséllyel egy épp elpusztuló ufót látunk. De eleget tudunk róla, hogy UFO helyett IFO-ként tekintsünk rá.

Forrás: cydonia.blog.hu
Kategóriák: UFO

Megszólalt az ember, aki tengerben ufókat javító földönkívülieket látott

2013, május 14 - 19:08
megszlalt.jpgNyolcvanhárom éves koráig tartotta titokban az amerikai légierő volt ufó-leleplező szakértője, hogy valójában ő is hisz a földönkívüliekben, amióta a saját szemével látta őket az ötvenes években – írja a Huffington Post. Richard French, az amerikai légierő nyugdíjazott alezredese az ötvenes években a Blue Book projektben dolgozott, az volt a feladata, hogy ufókkal kapcsolatos bejelentéseket vizsgáljon ki, megpróbálva bebizonyítani, hogy tévesek vagy félrevezetőek.French csak most szedte össze a bátorságát, hogy bevallja, az egyik bejelentés kivizsgálása közben maga is látta a földönkívülieket, de hivatalos jelentésében inkább elkente az ügyet. A nyugdíjas tiszt elmondta: amikor 1952-ben elindult Újfundlanba, hogy kivizsgálja a bejelentést, sejtelme sem volt róla, hogy a saját szemével is láthatja majd a tiszta tengervízen át, ahogy a földönkívüliek javítják a tengerben felszín alatt lebegő köralakú űrhajóikat.

Az űrhajók átmérője 5 és fél méter volt, és körülbelül egy méter magasak voltak – mesélte megkönnyebbülten French. Az eset pár méterre történt a partról, szerinte legalább százan látták rajta kívül, köztük több helyi rendőr. Az űrhajóban levő lények körülbelül 60-90 centisek voltak és szürkék, hosszú kerük volt és két-három ujjuk. A fejük búbja szélesebb volt, mint az állkapcsuk, a szemük pedig ferde volt, pupillát nem látott bennük.

Hirtelen az egyik jármű kirepült a vízből, French elmondása szerint körülbelül 4-5000 km/órás sebességgel, majd 20 perc múlva visszatért a helyszínre. Ezután a két járművet mintha szerelgették volna egy darabig, majd együtt elrepültek, ismét nagyon nagy gyorsulással kirepülve a tengerből.

A legnagyobb érdekesség, hogy French ekkor a légierő ufóleleplező projektjében dolgozott, így nem mert előállni azzal, hogy ő is saját szemével látta a földönkívülieket. „A jelentésemben kitalációkat írtam le, arról, hogy nem ufókat láttam, hanem valamilyen felismerhetetlen járművet. Elkentem a valóságot, mert az volt a dolgom, hogy leleplezzem a bejelentést, eszerint is jártam el.″ French egyébként az Új-Mexikóban lezuhant ufóról is meglepő kijelentést tett: szerinte nem egy, hanem két földönkívülit lőtt le a hadsereg Roswellben 1947-ben.

628x471.jpg
Kategóriák: UFO

Különleges lesz a napnyugta május 26-án

2013, május 14 - 12:32
4_nap.jpgLátványos háromszöget alkot az esti égbolton a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr május 26-án, de már mostantól érdemes követni a mozgásukat. Még a fényszennyezett városokból is látszik majd a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr által kirajzolt, közel egyenlő oldalú háromszög május 26-án. A Bika csillagkép területére eső látszólagos alakzat egy-egy oldala körülbelül 3 fok széles lesz. A telihold 0,5 fok szélesnek látszik az égen.A megfigyelés optimális időpontja a napnyugta utáni fél-egy óra. A Nap aznap 20.27-kor nyugszik, tehát ezután 30-60 perccel kell megtalálni a bolygókat a nyugati horizont felett, amelyre ezért jó rálátás szükséges. A szürkületben először a Vénuszt pillanthatjuk meg, amelynek látszó fényessége a legnagyobb a három planéta közül. Ha a Vénusz megvan, kis távcsövekkel már a másik kettőt is megpillanthatjuk, a leghalványabb lesz a Merkúr. Mindhárom bolygó belefér majd egy átlagos kézitávcső (binokulár) látómezejébe.

1_nap.jpg
A nyugati égbolt május 26-án, napnyugta után. A legfényesebb bolygó a Vénusz,
a leghalványabb a Merkúr, a harmadik planéta a Jupiter

Az igazán szép látvány azonban a sötétedés fokozódásával jön, ekkor már szabad szemmel is megcsodálhatjuk a viszonylag ritka égi háromszöget (legutóbb 2011-ben, legközelebb 2015-ben lesz ehhez hasonló látvány).

2_nap.jpg
A három bolygó méretarányos fotói. A Jupiter a Naprendszer legnagyobb bolygója, a Merkúr a legkisebb.
A Vénusz körülbelül akkora, mint a Föld, de közelsége miatt a Földről fényesebbnek látszik a Jupiternél

A ráhangolódást már május 13-án (most hétfőn) érdemes megkezdeni, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A nyugati égen a Vénusz, a Jupiter és a keskeny újhold lesz közel egyvonalban napnyugtakor.

3_nap.jpg
A nyugati égbolt május 13-án, napnyugta után

A Vénusz, a Jupiter és a Merkúr már május 23-ára egymás mellé kerül (legalábbis látszólag, a Földről nézve), és további három nap alatt rendeződnek háromszögbe. Az ezt követő pár napban is "kerülgetik még egymást", azaz május második felében érdemes bolygóvadászatot tartani esténként a nyugati égen. Érdekes dátum még május 28-a, amikor a Vénusz bolygótól mindössze 1 fok távolságban lesz a Jupiter bolygó. A Merkúr a hónap végén már majdnem két órával nyugszik a Nap után, idei legkedvezőbb esti láthatóságát biztosítva.


Kategóriák: UFO

Víztükör fölött az ufó

2013, május 12 - 20:10
ufo_vz.jpgKanada Ontario Állam. Egy sima folyó víztükör az áprilisi kanadai égen egész véletlenül, mi emberi faj felvételt készítettünk repülőtárgyról, ami természetesen teljesen ismeretlen. Valójában trükk felvételről van szó, vagy pedig egy valódi térugrásról, mint a nem régiben készített spanyol autópályán lévő felhőbe burkolózó ufóról. Ezt a fantáziákra bízzuk. Sok a kíváncsiság, hogy vajon egyedül vagyunk, vagy ebben a világegyetemben magunknak kell megtanulni élni az egyedüli létezés valóságában? A videót mindenképpen érdemes megtekinteni.

Forrás: hir.ma

Kategóriák: UFO

Eltérítésről szóló darabot visz színpadra 2013-ban egy ausztrál társulat

2013, május 11 - 14:22
ptc-2013_alienation_v1.jpgA 2013-as évadunk bemutatói rendkívül szokatlan szemszögből tárják fel az általunk egyébként jól ismert világot, amellyel néhány nagyon különleges történetnek az emberi oldalát igyekszünk kidomborítani - mondta Melissa Cantwell, a színházi körökben kortárs és provokatív bemutatóiról ismert Perth Theatre Company (Perth Színházi Társulat) igazgatónője a minap, amikor bejelentette a színház következő évadának újdonságait.

A nagyokhoz képest csekély költségvetésből működő teátrum jövőre három darabot visz színpadra, melyek mindegyike izgalmas vállalkozásnak tűnik, és szinte biztos, hogy a premierhez közeledve hallunk még róluk a Glóbusz másik felén is. Az első, 'Operation Zebra' címmel egy létező ausztrál újságírónő, bizonyos Sophie MacNeill külföldi kiküldetése alatt szerzett tapasztalataira és élményeire épül és főként az identitás keresésének nehézségeit mutatja be.

"A DNS-ünk 30%-ban megegyezik a saláta DNS-ével." Ezzel a mondattal hirdetik az angol szerző, Caryl Churchill: 'A Number' című művét, amely a második lesz a bemutatók sorában jövő áprilisban. A darabot oly nagy sikerrel vitték színpadra Londonban - méghozzá a jelenlegi James Bonddal, Daniel Craiggel a főszerepben - hogy nem sokkal később a Legjobb Új színmű (Best New Play) díjával is elismerték a szerzőt. A tudományos-fantasztikum világába nyúló történet szerint Bernard harminc éves korában szembesül azzal, hogy annak idején nem természetes úton jött a világra, hanem az apja, Salter klónozta őt. A fiatalember elindul, hogy válaszokat találjon, ám ehelyett újabb és újabb klónokba botlik. Amikor aztán végül mégis sikerül kikényszerítenie apjából az igazságot, a történet rémálomba fordul.

"Nem tudom, hogyan mondjam ezt el... Elragadtak az ágyamból. Egyszerűen lebénultam. Keresztüljöttek az ablakon és..." Ezek a sorok egyértelmű utalások egy negyedik típusú találkozásra, vagyis egy földönkívüliek által elkövetett emberrablásra, ami nem véletlen, hisz a harmadik bemutató azt szeretné körbejárni, miként hat egy ilyen élmény az emberre, illetve hogyan tudja feldolgozni azt.

Nem tudjuk, hogy szándékosan-e, de az 'Alienation' premierje éppen július másodikára esik, ami napra pontosan a Roswell Incidens évfordulója. A darab ősbemutató lesz, vagyis még soha, sehol nem állították színpadra, a szerzője pedig az a Lachlan Philpott, akit 2011-ben a legjobb ausztrál színpadi darab díjával tűntettek ki.

- A legutolsó közvélemény-kutatási adatok szerint az ausztrál lakosság 85%-a hisz benne, hogy nem vagyunk egyedül, az Alienation pedig a mindennapi és a különleges közti tapintható feszültséget igyekszik feltárni - mondja a rendező-igazgató. Provokatív, szellemes és emberi lesz az Alienation, amely bizonyosan megosztja majd a közönséget, de legyen az hívő, vagy éppen szkeptikus, mindenki felteheti a végén magának a kérdést: "Milyen messze vagyok hajlandó elmenni azért, amiben hiszek?"

Az előadás színpadra állítását egy profi UFO kutató is segíti Mary Rodwell személyében, aki az Australian Close Encounter Research Network (Ausztrál Közeli Találkozásokat Kutató Hálózat) egyik alapítója.
Kategóriák: UFO

Szellemek a budavári gázvezetékben

2013, május 9 - 17:48
4235322_76db860cd17e0ce4f5fe3a3703fc5601_wm.jpgTitokzatos, a föld alól jövő zúgás rémiszti halálra a budaváriakat. Mi lehet az? 2013. május 3.-án napközben és az azt követő éjjel az I. kerületben több házban is zúgott a gázvezeték, a gázóra pedig hangosan zörgött, áll egy helyi lap, a Belbudai Hírek hasábjain. Az újság szerint a jelenség ijesztő, hangos és zavaró, de gázszag nem érezhető.

A Főgáz gázvonalán a hibabejelentésre a lakók azt a tájékoztatást kapták, hogy a barlangrendszerben végeznek munkálatokat, valószínűleg az önkormányzat megbízásából, és a gázvezeték a hangot viszi tovább.
A lap megkeresésére az I. kerületi önkormányzattól Márkus István, a Beruházási és Városüzemeltetési Iroda barlangrendszerekért felelős ügyintézője válaszolt május 6-án. Eszerint a vári barlangrendszerben az EU-s projekt lezárása, vagyis tavaly óta nincsenek munkálatok, a gázvezeték zörgését nem ez idézhette elő.

4235322_76db860cd17e0ce4f5fe3a3703fc5601_wm.jpg
Ezt támasztja alá az is, hogy az önkormányzathoz is érkezett bejelentés, méghozzá a vártól messze, a barlangrendszertől végképp távol eső területekről. További információ, hogy csak a gázvezeték zörgött, más közmű vezeték nem. Ha a zúgást a csövek vezették volna zúgott volna a víz- és a csatorna rendszer is, következtet a lap. További rejtély tehát, hogy mi okozta az ijesztő zúgást, hagyja nyitva az égető kérdést a helyi újság. Ha van valakinek ötlete rá, ossza meg velünk a kommentekben.
Kategóriák: UFO

Egy arizonai ember UFO-t filmezett a GoProjával

2013, május 8 - 07:17
dano-az-ufo.jpgAmikor lefilmezte kutyáját, amint lerázza magáról a vizet véletlenülk más is került a képre. A youtube-ra Dano Grayson névvel töltötték fel a videót. Dano Grayson csatornájáról tudni kell, hogy rengeteg gyönyörű HD felvételt tartalmaz Arizonáról.
A cél az volt, hogy legyen egy gyönyörű lassított felvétel Grayson kutyájáról Tequiláról amint lerázza magáról a vizet miután kijön a vízből. A kamera a földön van, megjelenik a kutya elkezdi lerázni magáról a vizet. Normál sebességnél semmi különös nem látszik a felvételen. A meglepetés akkor következett el amikor Grayson lelassította a felvételt, hogy megnézze Tequilát lassan miközben az lerázza magáról a vizet.Háttérinformációk

Grayson felvételét természetesen azonnal nagyon sokan hoaxnak, hamisítványnak tituláltál, de érdemes végig gondolni.

Dano Grayson nem egy arctalan egy videós kamu profilos youtube feltöltő, hanem egy nagy látogatósággal rendelkező youtube csatorna tulajdonos, akinek rengeteg gyönyörű tájkép videójavan feltöltve, általában Arizona szépségeiről. Nem egy arctalan troll, sőt kára is származhat ebből az egészből. Az arcát adja a videóihoz.
Érdekes Grayson szabadkozik a videó alatti kommentekben, hogy ő sose állította, hogy amit lefilmezett véletlenül, az idegen űrhajó vagy természetfeletti, ő csak közzé tette amit felvett.

Grayson közzé tett egy második videót is ahol bemutatja, hogyan vette észre az égbolton elhaladó azonosítatlan repülőtárgyakat ezzel bizonyítani próbálva, nem történt manipuláció.

Sokan állítják, azt is, hogy a mi a felvételen látszik, az madár, vagy program hiba (!sic). Ezt kételkedve fogadjuk. Af élvételt látva sokkal valószínűbb egy eddig számunkra ismeretlen gép mint egy madár.Mi a GroPro?

A GoPro egy az extrémsportok kedvelőinek fejlesztett HD kamera. Kapható hazánkban is.

fl_goprohero3black-720_620x433.jpg

Forrás: gabonakor.hu
Kategóriák: UFO

Szörnyet örökítettek meg

2013, május 4 - 20:23
clipboard02.jpgMég nem sikerült megfejteni, milyen lényről készített videót egy ír filmes stáb. Sokan úgy vélik, a Loch Ness-i szörnyet sikerült végre megtalálni.

Hatalmas népszerűségnek örvend az internetezők körében az a videó, melyen egy ismeretlen szörny szerepel – írja a Huffington Post. Néhány filmes jelenteket vett fel az ír tengerparton, eközben lettek figyelmesek a nagyméretű, eddig azonosítatlan lényre.


Bár már több, mint 170 ezeren nézték meg a videót, senki nem tudja, mi szerepelhet rajta. Számos kommentelő szerint a Loch Ness-i szörny létezését bizonyítja a felvétel, mások pedig gyilkos mutánst látnak benne. Eddig egyetlen szakember sem szólalt meg az ügyben.


A VIDEÓT IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEGKategóriák: UFO

Kiállítják a rejtélyes Gábriel-követ

2013, május 4 - 20:19
gabriel-stone_2553005b.jpgA múzeum kurátorai azt mondták, hogy a térségben a holt-tengeri tekercsek óta nem bukkantak hasonló jelentőségű leletre. Az új kiállításon a Gábriel-kő mellett bemutatják az Újtestamentum és a Korán Gábriel arkangyalra vonatkozó részeit is.

A tudósok még javában vitatkoznak a tizenhárom évvel ezelőtt a Holt-tenger jordániai partjánál talált, úgynevezett Gábriel-kő 87 soros szövegének pontos jelentésén, de abban egyetértenek, hogy a lelet egy próféciát tartalmaz a jeruzsálemi Második Szentély idejéből.


Abban is egységesek a tudósok, hogy a szöveg egy Jeruzsálem elleni támadás apokaliptikus látomását írja le, ahol angyalok szekerén megjelenik Isten a város védelmében. A központi angyalfigura Gábriel: „Én Gábriel vagyok” – áll a kövön is. A nézeteltérések részben abból származnak, hogy fontos helyeken elmosódott a tinta, valamint a szöveget két átlós repedés három részre szabdalja és ezért részben olvashatatlan. A szöveg mintegy negyven százaléka egyértelmű, amely alapján a szakértők öt olvasatot készítettek.gabriel-stone_2553005b.jpg Nemcsak a lelet tartalma, hanem formája is különleges: tintával írtak kőre, és sehol máshol nem találtak a térségben hasonló módon készült vallásos iratot. James Snyder, a múzeum igazgatója elmondta, hogy „olyan az írás, mintha kőre írtak volna egy holt-tengeri tekercset, azonos korszakból származik, és néhány tekerccsel egyező betűket tartalmaz az íráskép”. 2008-ban komoly vihart kavart egy izraeli tudós elmélete, amely szerint a szöveg forradalmasíthatja a korai kereszténységről való tudásunkat, ugyanis egy Jézus kora előtti messiási feltámadásra hivatkozik. Állítását arra a sorra alapozta, hogy „három nap múlva élned kell”. Később a Héber Egyetem professzora visszakozott, de a Biblia-tudósok körében továbbra is viták zajlanak a kővel kapcsolatban. Gábriel arkangyal személye mind a három nagy monoteista vallásban megjelenik.

Megtalálható a 13. századi, úgynevezett damaszkuszi kódexben, a teljes héber Biblia egyik legrégibb illusztrált kéziratában, az Újszövetség 10. századi – Bretagne-ból származó – kéziratában, melyben Gábriel megjósolja Keresztelő Szent János születését és megjelenik Szűz Máriának, valamint a 15. vagy 16. századi iráni Koránban is, ahol az arabul Dzsibrilnek nevezett angyal feltárja Mohamednek az Isten szót. A mintegy egy méter magas kőtábla története meglehetősen homályos. Egy beduin találta 2000-ben a Holt-tenger jordániai partjainál, majd Gaszán Rihani jordániai régiségkereskedőhöz került. Ő eladta David Jeselsohn svájci-izraeli műgyűjtőnek, aki most kölcsönadta a kiállításra az Izrael Múzeumnak az előzőleg már Rómában és több amerikai városban is bemutatott leletet.
Kategóriák: UFO

Óriás szemgolyókról figyelhetnek a földönkívüliek

2013, május 3 - 19:27
20130502-a-csillagok-tulnyomo-tobbsege-voros.jpgA vörös törpecsillagok körül hatalmas szemgolyóra emlékeztető bolygók keringhetnek. Az ötlet meghökkentő, de egyes kutatók megpróbálják eldönteni, lehet-e egy ilyen világban élet. A vörös törpék aprócska csillagok, de sokan vannak. Tömegük átlagosan csak ötöde a Napénak, és ötvenszer halványabbak a csillagunknál, ám a Világegyetem csillagainak 70 százaléka ebbe a csoportba tartozik. A Kepler űrtávcső legújabb eredményei szerint a vörös törpék legalább fele körül egy vagy több kőzetbolygó kering, amelyek tömege a Földének fele és négyszerese között lehet. Márpedig, ha sokan vannak, akkor nincs kizárva, hogy éppen ezek a bolygók adnak otthont a földönkívülieknek - legalábbis egyes kutatók elképzelése szerint. A csillagok túlnyomó többsége vörös törpe, bizonyára bolygók is akadnak körülöttük.


A földönkívüli élet keresésekor fontos szerepet kap a folyékony víz jelenléte. Ennek alapján definiálják az úgynevezett lakható zónát, az ezen belül keringő bolygók felszínén a hőmérséklet éppen megfelelő ahhoz, hogy a víz folyékony halmazállapotú maradjon. A vörös törpék kicsik és halványak, ezért a lakható zóna közelebb esik a csillaghoz, mint a nagyobb és fényesebb csillagoknál. A vörös törpék körül a lakható zóna jellemzően kisebb, mint a Merkúr pályája.

Következésképpen a vörös törpék körül könnyű felfedezni a lakható zónába eső bolygókat, mert közelségük miatt rövid a keringési idejük, tehát szerencsés esetben gyakran elfedik a csillagot. Ha viszont a bolygó nagyon közel kering a csillaghoz, akkor nagy a valószínűsége, hogy keringése kötött (vagy egy idő után azzá válik), tehát keringési ideje megegyezik a tengelyforgási idejével. Ilyenkor - akárcsak a Föld körül kötött keringést végző Hold esetében - a bolygó mindig ugyanazt az oldalát fordítja a csillag felé.

solar.jpg

A Gliese 581 jelű vörös törpe körül több bolygó is kering. A "g" jelű akár szemgolyó-föld is lehetne. Emiatt a bolygó egyik felét állandóan éri a csillag sugárzása, a túlsó oldalát viszont sohasem. Így alakul ki az a furcsa, kétarcú világ, amelyet egyes kutatók óriás szemgolyóhoz hasonlítanak. A bolygó örök éjszakába boruló oldalát jég boríthatja, míg a napsütötte oldalon tengerek hullámozhatnak. Ha a bolygó valamivel közelebb van a csillaghoz, az is előfordulhat, hogy a nappali oldala felperzselt, kopár sivatag, a folyékony víz pedig csak a két félgömböt elválasztó "szürkületi zónát" alkotó gyűrűben fordul elő - így alakul ki a szemgolyóra emlékeztető mintázat, lásd az alábbi képen.

20130502-ha-letezne-es-ha-tenyleg3.jpg

Ha létezne, és ha tényleg kötött lenne a keringése, akkor akár így is kinézhetne a Szemgolyó-föld. A csillagtól elforduló félgömbjét jég borítaná, míg a "napsütötte" oldalát felperzselné a csillag sugárzása. Ha valamivel távolabb keringene a csillag körül, akkor a jeges vidék előrenyomulna, és a felszín képe valóban némi hasonlóságot mutatna egy óriás szemgolyóval

A szemgolyó-földeknek nevezett bolygótípus ötletét a Gliese 581g jelű bolygó adta. Ezt a 20 fényév távolságban lévő exobolygót 2010-ben gyorsan az első lehetséges lakható idegen világnak kiáltották ki, jóllehet később a csillagászok még a létezését is kétségbe vonták. Mindamellett, Raymond Pierrehumbert, a Chicagói Egyetem geofizikusa úgy véli, hogy ha a bolygó létezik, akkor a szemgolyó-földek közé tartozhat. Daniel Angerhausen, a Rensselaer Műszaki Egyetem (Troy, New York, USA) asztrobiológusa szerint már a mai műszereink is alkalmasak a szemgolyó-földek kimutatására, bár pontosan nem tudja, hogyan lenne ez kivitelezhető.

Éppen ezért részletesen modellezni szeretnék a szemgolyó-földeket. A modellekben változtatnák a bolygók tömegét, csillaguktól való távolságát, mágneses terét, a jég összetételét és sűrűségét. A modellek arra is választ adhatnának, hogy a csillagtól milyen távolságban válik a bolygó teljesen vízzel borítottá, illetve hol lesz a Jupiter jégholdjaihoz hasonlatos, ahol legfeljebb a kéreg alatt számíthatunk az élet jelenlétére. Az előbbi esetben az óceán a csillag felé forduló pontban lenne a legmelegebb, belsejében jelentős hőmérsékleti gradiens alakulna ki, de esetleg hatékonyan szállíthatná a hőt a bolygó távolabbi részeire.

n18798-lead-800-7sd0pr-belare-2010-pea-perspectives-file-004.jpg

Amíg a szemgolyó-földek még csak az asztrobiológusok fantáziájában léteznek, addig az Antarktiszon lehet vizsgálni a jeges és a jégmentes területek határvidékének mikroszkopikus élővilágát

A modellek készítésén túl a kutatóknak egyelőre az tervük, hogy a jég és a víz határán élő fajokat tanulmányozzák az Antarktiszon, illetve az ott található mikrobákat a Sao Pauló-i Asztrobiológiai Laboratórium Mars-szimulációs kamrájában a szemgolyó-földek feltételezett fizikai viszonyainak teszik majd ki.

Az ötlet szépséghibája (túl azon, hogy a szemgolyó-földek létezése egyelőre puszta feltételezés) az, hogy a vörös törpecsillagok életük bizonyos szakaszában igen aktívak lehetnek, erős fellángolásokat, kitöréseket produkálhatnak, amelyek idején az ibolyántúli sugárzás a szokásos szint százszorosára-tízezerszeresére erősödhet. Egy ilyen erejű kitörés nemcsak sterilizálhatja a csillaghoz közeli bolygókat, hanem akár egész légkörüktől is megszabadíthatja őket.

side_view_of_tmt_complex.jpg

Talán a 30 méteres óriástávcső elég lesz a szemgolyó-földek megfigyeléséhez. A kutatók abban bíznak, hogy az épülő James Webb-űrtávcsővel ki lehet majd mutatni, hogy valamely exobolygó a szemgolyó-földek közé tartozik-e. Remélik, hogy a későbbi műszerekkel a bolygókon az élet molekuláris jeleit is ki fogják tudni mutatni. Ehhez a Földön a tervezett harminc méteres távcsőre, az űrben pedig a Terrestrial Planet Finderre és hasonló teljesítőképességű kortársaikra lesz szükség.

A kutatók az Astrobiology Magazine honlapján számoltak be elképzeléseikről, amelyekről a Space.com hírportál is tudósított.

Forrás: origo.hu

Kategóriák: UFO

A Riese Projekt - magyar UFO kutató a harmadik birodalom UFO hangárában

2013, május 2 - 22:53
p1080076.jpgCseh, lengyel, szlovák és magyar ufókutatók tettek látogatást április 26-28. között a dél lengyelországi Ludwikowce nevű településen és környékén. A több napos tanácskozás keretében meglátogatták a Gori Sowie (Bagoly-hegy) alatt kialakításra tervezett, és részben beépített, több száz kilométer hosszú barlangrendszert, amelyben a náci Németország titkos hadiüzemet akart létrehozni.Megtekintették a Waldenburg közelében található Ksiaz várkastélyt, amelyben Hitler számára alakítottak ki több emelet mélységben betonbunkert, illetve a közeli náci hadiüzem Mucholapka (Légyfogó) néven ismert különleges épületét, amely egyes kutatók szerint a náci ufók kifejlesztésére, összeszerelésére, tesztrepülésére szolgáló, nagyméretű hangár volt. A magyar ufókutatókat Pusztay Sándor képviselte, akinek tájékoztatása szerint a részletekről az Ufómagazin júniusi száma exkluzív riportban számol be.

p1080142.jpg
Kategóriák: UFO

A legdurvább UFO észlelések Áprilisban

2013, május 2 - 20:04

Kategóriák: UFO

Ufóval találkozott egy Airbus Skócia fölött?

2013, május 2 - 10:53
images.jpegMajdnem összeütközött egy Airbus A320-as utasszállító egy azonosítatlan repülő tárggyal Skócia légterében, miközben Glasgow felett készült a leszálláshoz a gép, jelentette a BBC. Az eset még tavaly decemberben történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

A pilóták elbeszélése szerint nagyjából 4000 láb (1200 méter) magasságban voltak, tiszta időben, a landolás előkészítésének utolsó fázisaiban, amikor egy nagy méretű, kék-sárga, és ezüst színekben pompázó, nagy méretű objektum tűnt fel, nagyjából száz méterrel a gép alatt. A pilóták szerint az ütközés esélye elég nagy volt, de gyors kitérő manőverekkel sikerült mégis elkerülni a katasztrófát. Az objektumot nagyjából tíz másodpercig látták még, aztán eltűnt.


A gép fedélzeti radarja semmit nem mutatott, a légiirányítás információi szerint nem tartózkodott semmilyen gép akkor a légtérben az Airbuson kívül, viszont a közeli Prestwick radarállomása 28 másodperccel a pilóták észlelése előtt látott az Airbus közelében egy azonosítatlan repülő objektumot. A hónapok óta tartó nyomozás kizárta, hogy sárkányrepülő, meteorológiai ballon, más, kis méretű repülőgép vagy helikopter lett volna az ismeretlen objektum.
Kategóriák: UFO

Ufókat rögzített kamerájával egy hatvani férfi? (videóval)

2013, május 1 - 00:32
hatvanufo.jpgEgy férfinak elég furcsa dolgot sikerült lencsvégre kapnia a hatvani bánya tónál.  A felvétel április 28.-án vasárnap készült, úgy 17:35 körül egy mólóról. Sorba járta végig a parti mólókat, hogy melyikről lehetne a legszebb szögből felvételt készíteni a tóról.

A videóról annyit kell tudni, hogy 60FPS beállítással készült, tehát lassított felvétel. A lassítás ellenére mégis két fehérnek látszó "valami", elég nagy sebességgel halad el a felvételen. Élőben nem észlelte ezeket a dolgokat mert a kamera LCD-jét figyelte és hangtalanok voltak. Miutána hazaért és a felvételt a számítógépére rakta tűnt fel, hogy bizony nem csak a tavat sikerült felvennie. Az első objektum tökéletesen látszik, ahogy elhalad a felvételen. A második csak akkor tűnt fel neki, miután képkockánként nézte vissza a felvételt. Az sokkal gyorsabban halad mint a másik, szinte csak egy villanásnak látszik, de a mellékelt felvételen jól látszik. A gyorsabbik 17 és 19 másodperc között jelenik meg, a másik pedig 18 másodperc környékén bukkan fel a távolban a felhők közül és ennek a mozgása a 30-adik másodpercig látható. Egyelőre még senki nem tudott rá ésszerű magyarázatot adni, hogy mik is lehetnek ezek, mindenesetre örült, hogy sikerült megörökítenie.Kategóriák: UFO

Furcsa gömbök a Tollas Kígyó templomában

2013, április 30 - 18:36
4196180_37826e8328e66d5ffb361bafd3b66692_wm.jpgTöbb száz titokzatos gömböt talált egy robot a Tollas Kígyó templomában, ami egy hatemeletes lépcsős piramis alig ötven kilométerre Mexico Citytől. A gömböket egy régészeti ásatás során találták meg, amikor egy kamerával felszerelt robotot küldtek a Teotihuacan városban lévő legfontosabb épület belsejébe.


Innen nézve sárga gömböknek tűnnek, de nem tudjuk, mit jelenthetnek – mondta Jorge Zavala, a mexikói antropológiai múzeum régésze. Teotihuacan romjai a világörökség részét képezik, az ókori világ egyik legnagyobb városának része. A jelenlegi tudásunk szerint időszámításunk előtt százban alapították, aranykorában több mint százezren éltek a városban. Az itt élő kultúra jóval az 1300 körül a területre érkező aztékok megjelenése előtt, még 700 körül rejtélyesen eltűnt.

4196180_37826e8328e66d5ffb361bafd3b66692_wm.jpg
A mostani ásatás egy száz méter hosszú alagútra koncentrált, amely a romok alatt fut végig. Az alagutat 2003-ban találták meg, amikor egy erős esőzés után egy lyuk keletkezett a piramis lábánál. Hosszas kutatás után végül két hónapja találtak két kamrát 72 és 74 méterre a bejárattól.

A titokzatos gömbök mindkét kamrában megtalálhatóak. Különböző nagyságúak, 4-13 centiméteresek, valószínűleg agyagból készültek és valamilyen sárga anyaggal vannak bevonva. Ez a sárga anyag a pirit oxidálásakor jön létre, eredetileg a gömbök úgy néztek ki, mintha vasból készültek volna. A régészeknek fogalmuk sincs, hogy mit jelenthettek a gömbök. Talán magas rangú vezetők és papok járhattak a kamrákba különböző rítusokat végezve.

4196184_88a3329bf3f55221ebb497f42461ecae_wm.jpg
A következő lépés az alagút további feltárása, megpróbálnak bejutni abba a három másik kamrába, amit a robot kamerájával fedeztek fel.
Kategóriák: UFO

Rejtélyes jelet fogott a SETI - idegen civilizáció üzenhetett?

2013, április 30 - 15:18
300px-arecibo_observatory_aerial.jpgTudósok nem zárják ki, hogy egy földönkívüli civilizáció szándékos üzenetét sikerült befogni. A Puerto Ricoban található hatalmas Arecibo Rádióteleszkóp, a világ legérzékenyebb ilyen jellegű műszere három különböző alkalommal fogta a rejtélyes szignált. Az észlelések még tavaly történtek, de csak most számolt be róluk részletesebben a MessageToEagle.com csillagászati szakportál. A rejtélyes jelet azóta több kutató is megvizsgálta és egybehangzó véleményük szerint nem hasonlít egyetlen ismert csillagászati jelenségre sem. Többen közülük úgy vélik, az is kizárt, hogy természetes eredetű forrásból származna, vagy egyszerű háttérzaj lenne. Vajon egy földönkívüli civilizáció szándékos üzenete lehet egy távoli bolygóról? Teszi fel a kérdést a MessageToEagle.com.


Nos, a tudósok, habár nagyon óvatosak, nem zárják ki ennek az eshetőségét sem. Már csak azért sem - mondja egyikük - mert az élet kialakulásához szükséges feltételeket biztosító bolygók száma alapján, csak a mi galaxisunkban akár 10.000 intelligens civilizáció is élhet, és ha azt nézzük, hogy az univerzumban sok százmilliárd galaxis lehet, nem túlzás azt állítani, hogy hemzseghet az élet a világegyetemben.

Az SHGb02+14a néven katalogizált jelet háromszor is észlelték az Arecibo kutatói, de az adások hossza összesen sem érte el az egy percet, ami túl rövid idő ahhoz, hogy pontosan meg lehessen határozni annak forrását.

Az 1420 MHz-es frekvencia, amelyen megtalálták, viszont külön érdekessé teszi a szignált, mivel egyrészt megegyezik a hírhedt "Hűha-jel" frekvenciájával, másrészt nagyon közel van az úgynevezett Hidrogén vonalhoz.

0b6f0991407a38edae377fc88d121b3b.png
Az Arecibo Teleszkóp

A SETI kutatói és a velük dolgozó csillagászok izgatottan fogadták az ismétlődő jel hírét, bár annak eredetéről alkotott elképzeléseik erősen eltérnek. A Berkeley Egyetemen Eric Korpela az elsők között analizálta a szignált, majd úgy fogalmazott: "Olyasvalamit keresünk a SETI-nél, amelyet mesterségesen hoztak létre. Ez minden bizonnyal nem az, bár teljesen nem merem kizárni."

David Anderson, a Seti@home igazgatója ugyancsak erősen kétli, hogy a jel fejlett idegenektől származna: "Ez valószínűleg nem az, amit keresünk, de azért mindképpen tovább fogjuk figyelni."

Jocelyn Bell Burnell, a Bath Egyetem professzora szerint a szignál talán csak egy eddig nem ismert csillagászati jelenség, ahhoz a pulzárhoz hasonlóan, amelyet még 1967-ben ő észlelt először.

Dan Wertheimer, a kaliforniai Berkeley Egyetemen működő SETI Projekt egyik csillagásza viszont akár elképzelhetőnek tartja azt is, hogy egy intelligens idegen civilizációtól származó szándékos adást, vagy annak részletét fogták Puerto Ricoban: "Talán sose leszünk képesek megfejteni, ami azt jelenti, hogy tudni fogunk róla, hogy vannak mások is odakinn, de ezen kívül semmi konkrétumot nem tudunk majd a civilizációjukról."

Woodruff Sullivan, a Washington Egyetem kutatója ennél is tovább megy, amikor azt mondja, elképzelhető, hogy egy fejlett földönkívüli civilizáció nekünk szóló üzenete akár már régóta itt hever valahol a Naprendszerben: "Erről szól Arthur C. Clarke 2001: Űrodüsszeia című klasszikusa is, amelyben egy földönkívüliek által hátrahagyott monolitot fedeznek fel a Holdon. Ha az archeológusok hasonló felfedezést tennének, bizony nem ez lenne az első alkalom, amikor a tudományos-fantasztikum, tudományos ténnyé válna" - fogalmazott Sullivan.

Persze, ha sikerülne is dekódolni a jelet, azonnal előállna a következő probléma: Vajon hogyan tudnánk válaszolni rá? Hogyan lehetne kommunikálni ezekkel a lényekkel? Azt persze nem tudjuk, hogy valaha is megpróbálták-e felvenni velünk a kapcsolatot más bolygók lakói, de az biztos, hogy a most fogott jel egy nagyon távoli galaxisból érkezett. Azt viszont csak remélhetjük, hogy egy nap az is kiderül, vajon természetes, vagy mesterséges a forrása - zárja sorait a csillagászati portál.

Forrás: ittvannak.hu
Kategóriák: UFO

Hétfőtől 'Közmeghallgatás a beismerésért' Washingtonban

2013, április 29 - 14:29
national.jpgHolnaptól öt napon keresztül a washingtoni Fehér Ház körzetében lesz a világon a legnagyobb az egy főre jutó UFO kutatók száma. Nem, sajnos még nem a földönkívüliek létezésnek beismeréséről szóló kormányzati sajtótájékoztatóra gyűlnek össze a világ minden részéről érkező szakemberek, de a rendezvény végcélja mindenképpen ez.

Április 29. és május 3. között, a washingtoni Sajtó Klub épületében kerül lebonyolításra a Stephen Bassett, amerikai UFO kutató és csapata, a Paradigm Research Group által hosszú hónapok szervezőmunkájával életre hívott ál-közmeghallgatás. Hétfőtől péntekig minden a földönkívüliekről fog szólni a Sajtó Klub épületének dísztermében, ahol az öt nap alatt összesen harminc órán keresztül kormányügynökök, pilóták, katonák fogják megosztani az idegenekről szerzett közvetlen tapasztalataikat az időközben ötről, hat fősre bővült meghallgató bizottság tagjaival, akik korábban egytől egyig képviselők voltak az amerikai Kongresszusban.

national.press.klub.jpg

Stephen Bassett főszervező, a Huffingtonpostnak elmondta, a rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy az Egyesült Államok kormánya vessen véget az évtizedek óta tartó folyamatos tagadásnak és ismerje be, az emberiség kapcsolatban áll az idegenekkel.

A meghallgató egykori képviselők közül ötöt korábban már bemutattunk, hozzájuk csatlakozott most Roscoe Bartlett, aki Nyugat-Maryland egyik körzetének volt a szenátora húsz éven át, egészen tavaly novemberig. Bartlett elmondta, ugyan két évtizedes politikai pályafutása alatt, soha nem találkozott olyan irattal, amely egy földönkívüliekkel kapcsolatos kormányzati összeesküvésre utalt volna, ennek ellenére mindenre nyitottan fog hétfő reggel odaülni a szemtanúk elé.

"Hatalmas univerzumban élünk, ezért meglehetősen nagyképű és arrogáns hozzáállás lenne azt feltételezni, hogy rajtunk kívül nincs értelmes élet benne" - mondja Bartlett, aki számára egyáltalán nem új terep a világűr, hiszen 2000 és 2006 között tagja volt a Képviselőház Űr- és Légügyi albizottságának is.

"A meghallgatók kiválasztásánál egyáltalán nem volt szempont, hogy higgyenek a földönkívüliek létezésében" - mondja Stephen Bassett főszervező. "Valójában ez a kérdés soha nem is merült fel közöttünk az egyeztetések során. Az ő dolguk az lesz, hogy kérdésekkel bombázzák a szemtanúkat, ezen kívül pedig egyetlen elvárásunk van feléjük, hogy mindvégig maradjanak objektívek".

"Bartlett tökéletes választás ebbe a meghallgató bizottságba. Az eddigi munkássága a feladathoz pont ideális és úgy vág az esze, mint a borotva, úgyhogy nagyon örülünk, hogy sikerült őt is beszerveznünk" - mondja Bassett

A hat képviselő egyébként fejenként 20.000 dolláros (kb. 450.000 ft.) tiszteletdíjban részesül az öt napos munkáért, a rendezvény teljes költségvetése pedig mintegy 600.000 dollárra (kb 13.500.000 ft.) rúg, amely összeg egy eddig meg nem nevezett "nagylelkű adományozónak” köszönhetően már egy ideje a szervezők rendelkezésére áll.

"A helyzet az, hogy jóval több volt szenátor szeretett volna eljönni, de a büdzsénk sajnos véges" - mondja Bassett, akinek csapata hétfő reggeltől péntek délutánig, megállás nélkül forgat a rendezvényen, amelyből az ígéretek szerint 2014 elejére elkészülhet egy hosszabb dokumentumfilm. Ez a tervek szerint az események fogadtatását és a rendezvény utóéletét is bemutatja majd.

Forrás: ittvannak.hu
Kategóriák: UFO

Hivatalos találkozón fogadta ufológusok egy csoportját a brazil védelmi miniszter

2013, április 24 - 15:54
kpkivgs22.jpg"Komolyan vesszük ezt a jelenséget és nagyra értékeljük mindazt a munkát, amit önök az elmúlt évtizedek során belefektettek" - mondta a Védelmi Minisztérium államtitkára. A megbeszélésen részt vettek a különböző brazíliai haderőnemek képviselői is. Még soha, egyetlen országban sem fordult elő, hogy az éppen regnáló kormány bármelyik tagja - pláne a honvédelmi tárcáért felelős miniszter - a hivatalában fogadott volna civil UFO kutatókat. Egészen a múlt csütörtökig, amikor az egész egyetemes UFO kutatás történetében áttörést jelentő találkozóra került sor a dél-amerikai ország fővárosában


A brazil honvédelmi tárca vezetője április 18-án, csütörtökön délután háromkor Brasíliában, a Védelmi Minisztérium épületében, hivatalos megbeszélésen ült egy asztalhoz a Brazil UFO Kutatók Bizottságának (CBU) több tagjával. A találkozón a miniszteren kívül részt vett Ari Matos Cardoso államtitkár és Celso Amorim nagykövet is, valamint a Brazil Légierő, a haditengerészet és a katonaság képviselői.

kpkivgs.jpg

A formális tárgyalás, amelyről a minisztérium honlapja is beszámolt, a brazil kormány hivatalos válasza volt arra a memorandumra, amelyet tavaly decemberben, az Iguacu Vízesés mellett megrendezett IV. World UFO Forumon fogalmaztak meg a résztvevők, és amelyet a tucatnál is több országból érkezett harminc előadó egyikeként, a konferencián felszólaló magyar UFO kutató is támogatott aláírásával.

A memorandum megfogalmazói akkor arra kérték a brazil Védelmi Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a korábban titkosított, becslések szerint mintegy négy és fél ezer oldalnyi, UFO jelenséggel kapcsolatos katonai iratot, ezen túl pedig a Légierő felügyelete alatt alakítson meg egy hivatalos bizottságot, amelynek feladata az UFO észlelések teljes körű vizsgálata.

Az UFO kutatók a találkozón elmondták, a téma eredményes kutatása szempontjából nagyon fontos lenne, hogy hozzáférhessenek a különböző haderőnemek szigorúan titkos minősítéssel ellátott UFO aktáihoz. Ahogy Ademar José Gevaerd, az UFO Magazine szerkesztője, a MUFON brazíliai igazgatója rámutatott: "Rengeteg a megválaszolatlan kérdés az olyan híres esetekkel kapcsolatban, mint a Varginha-incidens, vagy éppen a Corvette Mearim észlelések. Ha hozzáférhetnénk ezekhez a dokumentumokhoz, azzal tényszerűen lehetne igazolni az egyes eseteket."

A minisztérium képviselői támogatásukról biztosították a civil kutatók munkáját és ígéretet tettek arra, hogy a jogszabályi akadályok kiküszöbölésével elérhetővé teszik számukra a titkos dokumentumok kutathatóságát: "Biztosíthatom önöket, hogy mind, akik itt vagyunk, teljesen komolyan vesszük ezt a jelenséget és nagyra értékeljük mindazt a munkát, amit önök az elmúlt évtizedek során belefektettek. Éppen ezért mindent meg fogunk tenni, hogy az önök számára hozzáférhetővé tegyük az ehhez szükséges információkat" - mondta Ari Matos Cardoso államtitkár.

A kutatók a találkozót követően elmondták, nagyon meglepődtek azon, hogy a hadsereg képviselői közül többen még csak nem is hallottak a leghíresebb brazil UFO esetről, arról a Varginha incidensről, amelyet a nemzetközi UFO kutatás a "Brazil Roswellként" tart számon. A miniszter kérésére a katonaság ugyanakkor ígéretet tettek arra, figyelembe veszik a civil kutatók javaslatait az UFO észlelésekről szóló bejelentések kivizsgálását illetően, cserébe pedig a kutatások során szerzett információk megfelelő kezelésének fontosságára hívták fel az ufológusok figyelmét.

A mostani, csúcsszintű találkozót a jövőben több kisebb megbeszélés követi majd, ahol a jövőbeni szorosabb együttműködés részleteit is kidolgozzák a felek.

Forrás: ittvannak.hu
Kategóriák: UFO

Oldalak