Minden eddiginél furcsább ufót talált az amerikai hadsereg - videó

Kategória: 

Az Egyesült Államok Haditengerészete (U.S. Navy) csak nemrég ismerte be, hogy 2004-ben az USS Nimitz nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó fedélzetéről felszállt két F-18-as vadászgép fedélzeti kamerái járőrözés közben egy máig nem azonosított, ismeretlen repülő objektumot örökítettek meg. Idén május elején egy újabb, és még a „Nimitz-incidensnél" is furcsább UFO-észlelés szivárgott ki a haditengerészettől, amit az USS Omaha parti őrhajó tűzvezető rendszerének kamerái rögzítettek még tavalyelőtt, 2019-ben.

Hirtelen tizennégy ismeretlen objektum bukkant fel a radar képernyőjén

Az amerikai haditengerészet Independece –osztályú parti őrhajója, az USS Omaha 2019. július 15-én a kaliforniai San Diego közelében járőrözött, a Csendes-óceán amerikai felségvizein. A 127 méter hosszú, 3 104 tonna vízkiszorítású őrhajó kiszélesített, háromtörzsű (trimarán) tatrésszel rendelkező felszíni egység, amelyet rendkívül korszerű elektronikával szereltek fel. ( A kiszélesített tatrész lehetővé teszi helikopterek fogadását és fedélzeti indítását is.)

Independence-osztályú parti őrhajó San Diego, a csendes-óceáni flotta anyakikötőjében
FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS/PUBLIC DOMAIN/MC3 JASON ISAACS

Vegyes rendszerű, gázturbinás, diesel illetve vízsugár-hajtásos meghajtásának köszönhetően, képes folyamatos 40 csomós (74 km/óra) cirkálósebességet tartani, teljes gőzzel pedig 47 csomó (87 km/óra) „sprintelő" sebességre tud felgyorsulni.

Az USS Omaha radarjai 2019. július 15-én éjszaka - erős szélben, és rossz látási viszonyok mellett –, 14 repülő tárgy hirtelen történt felbukkanását észlelték.

Az USS Omaha radarjai 14 ismeretlen eredetű repülő tárgyat detektáltak
FORRÁS: U.S. NAVAL INSTITUTE

A hadihajó „idegközpontjában", az úgynevezett Combat Information Centerben, vagyis a műveleti irányítóteremben az ügyeletes tiszt elrendelte, hogy a radarkövetésen kívül az USS Oklahoma felderítő illetve tűzvezető-rendszeréhez tartozó

INFRAVÖRÖS KAMERÁVAL IS KÖVESSÉK AZ AZONOSÍTATLAN REPÜLŐ OBJEKTUMOKAT.

Az infravörös kamerának köszönhetően a sötétség ellenére is sikerült rögzíteni a hadihajót megközelítő egyik objektum optikai képét.

Furcsán cikázva repült, majd eltűnt az óceán felszíne alatt

Az USS Omaha irányító központjába egyre több adat futott be az ismeretlen repülő tárgy sebességéről, méretéről, valamint irányáról és magasságáról. A megközelítőleg gömb alakú objektum az óceán felszínéhez viszonylag közel, közepes, váltakozó sebességgel repült.

A rejtélyes repülő tárgyról az USS Omaha infrakamerájával készített felvétel

FORRÁS: DNA/FILE PHOTO

A műszeres mérések szerint a hol felgyorsuló, hol pedig lelassuló és rendkívül furcsán viselkedő azonosítatlan repülő tárgy 83 és 285 km/óra közötti sebességtartományban mozgott. Ami rendkívül szokatlan, hogy a gömb alakú tárgy igen éles cikkázó manővereket hajtott végre, ahogyan az az USS Omaha infravörös kamerája által rögzített, lentebb beágyazott videón is látható.

A különlegesen viselkedő repülő gömb egyre jobban megközelítette az óceán felszínét, majd az objektum mozgását feszült figyelemmel kísérő haditengerészek legnagyobb megdöbbenésére, eltűnt a vízben. A tárgy „csobbanása" után

AZ USS OMAHA RÁDIÓÜZENETBEN HELIKOPTER INDÍTÁSÁRA KÉRTE A VELE EGYÜTT MANŐVEREZŐ FELSZÍNI EGYSÉGEKET,

ám egyik hadihajó fedélzetéről sem tudott helikopter a magasba emelkedni, a rendkívül rossz idő miatt.

A furcsa gömb alakú objektum az USS Omaha éjjellátó infravörös kamerájának felvételén, néhány pillanattal azt megelőzően, hogy eltűnt volna az óceán felszíne alatt
FORRÁS: U.S. NAVY PHOTO

Az USS Omaha pontosan meghatározta az ismeretlen objektum eltűnésének koordinátait, ami alapján a haditengerészet egyik tengeralattjárója kezdett el kutatni a titokzatos objektum után.

AHOGY AZ IDŐJÁRÁS MEGJAVULT, AZ USS OMAHA IS BESZÁLLT A KERESÉSBE,

de a tengeralattjáróhoz hasonlóan nem találtak semmit. A haditengerészet hírszerzése számára készített jelentés szerint a rejtélyes tárgy, miután az óceánba „csobbant", tovább folytatta az útját a víz alatt.

Már nem sokáig lehet titkolózni az ufók ügyében

A haditengerészet hírszerzése 2020 májusában részletesen kiértékelte az USS Omaha ismeretlen eredetű repülő objektum észlelését.

A KATONAI FELDERÍTÉS ZÁRÓJELENTÉSE UAP-NAK MINŐSÍTETTE AZ „OMAHA-INCIDENST".

A légierőnél - illetve a polgári repülésben - két különböző kategóriát alkalmaznak a levegőben észlelt azonosítatlan jelenségekre. A közvélemény számára közismert UFO (Undentified Flying Object), vagyis az azonosítatlan repülő tárgy kategóriát elsősorban a pilóták, vagy a légi irányítás által vizuálisan illetve radarral észlelt olyan repülő objektumokra használják, amelyeknek sikertelen maradt az azonosítása.

Az UAP (Unindentified Aerial Phenomena) – azonosítatlan légköri jelenség – kategóriája az előbbinél tágabb, mert a tisztázatlan eredetű repülő tárgyakon kívül az ugyancsak megmagyarázhatatlan meteorológiai, illetve légkörfizikai jelenségekre is kiterjed. A katonai és a polgári repülésben sokkal szívesebben alkalmazzák az „óvatosabb" UAP megjelölést a különböző azonosítatlan légi eseményekre, mint az ufót, mert utóbbit a nagyközönség hajlamos egyértelműen az idegenek földönkívüli űreszközeinek tekinteni.

Az USS Nimitz repülőgép-hordozó egyik F-18-as vadászgépének felvétele a titokzatos repülő tárgyról, kinagyítva és számítógéppel feljavítva
FORRÁS: HISTORY.COM

San Diego körzetében nem ez volt az egyetlen UFO-észlelés a közelmúltban. Két éve szintén a haditengerészettől szivárgott ki az ugyancsak nagy port felvert „piramis-ufók" ügye,

AMIT AZ AZ OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÓ, JEREMY CORBELL SZELLŐZTETETT MEG,

aki most május elején az USS Omaha-incidenst is a nyilvánosságra hozta.

Már nem sokáig lehet titkolózni az ufók ügyében
FORRÁS: DUNCAN PHENIX

A Pentagon és a CIA, valamint a légierő illetve a haditengerészet titkolózása már nem sokáig maradhat fenn az ufók ügyében, mert egy 2019-ben hatályba lépett törvény, az Intelligence Authorization Act alapján 2021 június határidővel valamennyi birtokukban lévő UFO-aktát nyilvánosságra kell hozniuk.

Forrás: 
ORIGO