Új fotók a SpaceX Starship űrhajójáról

Kategória: 

Elon Musk néhány órával ezelőtt a Twitterre kirakott fotói alapján úgy tűnik, jelentős haladást értek el a Starhip (Csillaghajó) elnevezésű űreszköz összeszerelésében a SpaceX mérnökei.

Az egyik fotón éppen a prototípus középső, nagyjából kilenc méteres átmérőjű hengeres egységeit illesztik egymáshoz a munkások, míg a másik képen a szerelőcsarnok ablakán keresztül látható az egyre magasabbra tornyosuló űrhajó.

Fotó: Elon Musk / Twitter

spacex-2

Fotó: Elon Musk / Twitter

Musk a fotók készítésének helyszínéül a Tatooine bolygó droidroncstelepét jelölte meg.

Amint elkészülnek az összeszereléssel, elkezdődnek a repülési tesztek. A tervek szerint először nagyjából 19 kilométeres magasságba emelkednek a Föld körüli keringésre tervezett hajóval. Ezután hasonló magasságban, de nagyobb sebesség mellett folytatják a tesztelést, és csak e próbák sikere esetén következhetnek az első Föld körüli orbitális tesztek.

A SpaceX célja az a Starshippel, hogy ez a jármű váljon a cég kereskedelmi célú űrrepüléseinek igáslovává. Így végső soron fel kell váltania a Falcon 9, a Falcon Heavy rakétákat, illetve a Dragon kapszulát is. A tervek szerint a űrrepülőgépet a Föld közeli küldetések során, illetve a hosszú távú (például a Marsra induló) ellátmányt szállító küldetések során egyaránt használnák.

Forrás: 
Index