Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/var/www/clients/client1/web449/web/includes/menu.inc 2404 sor).

Így néz ki a levetkőztetett Titán

Kategória: 

Hat különleges képet adott közre a NASA Jet Propulsion Laboratory a Szaturnusz legnagyobb holdjáról, a Titánról. Az átláthatatlan felhőréteggel borított, emberi szem számára fényes sárgás gömbnek látszó Titánról infravörös felvételek felhasználásával készültek az új képek, és szépen megmutatják, hogy milyen a hold felszíne.

A képek a Cassini infravörös spektrométerének (Visual and Infrared Mapping Spectrometer, VIMS) adatai alapján készültek, a Szaturnusz körül 13 évig keringő (2017-ben megsemmisült) űrszonda ugyanis sokszor került közel a Titánhoz, műszereivel rengeteg adatot gyűjtve a jókora holdról.

Kattintson a képre a teljes mérethez!

Hasonló, több felvételből összefűzött mozaikképek korábban is készültek (mint a fenti, 2006-ban kiadott három felvétel), de ezek a mostaniak a legjobb, legpontosabb és legtisztább leképezései a Titán felszíni adottságainak.

2006-os mozaikképek

Forrás: 
Index