2018 első ufóészlelése, vagy mégsem?

Kategória: 

Az "év első ufóészlelése"-ként hirdetik azt a videót, amit egy mexikói nő rögzített a Kaliforniai-félszigeten, és amin egy furcsa alak látható lebegés közben.

A jelek szerint ugyanúgy folytatódik a 2018-as év, ahogy a 2017-es befejeződött, és ennek az ufóhívők örülhetnek a leginkább. Ezúttal Mexikóban készült egy felvétel, ami az elmúlt napokban vírusként terjed a neten.

A videót a Kaliforniai-félszigeten rögzítették, amin az látszik, amint egy hosszúkás alakzat lebeg a levegőben. Egyesek szerint egy idegen űrhajóról lehet szó, míg mások szerint valaki egy hátára szerelt jetpackkel kísérletezik, de sokan úgy vélik, a felvétel valójában nem is igazi. Biztosat azonban még senki sem mert állítani.

A YouTube-csatorna – ahová a videó is felkerült – szerkesztői megkeresték az ufószakértőként ismert Pedro Ramirezt, aki természetesen úgy látja, a felvétel valódi. A férfi ugyanakkor azt is mondta, a SpaceX, a NASA és a Blue Origin egyre gyakoribb rakétaindításai "felkeltették az idegenek figyelmét".

The Express című lapnak az ufoofinterest.org-ot szerkesztő Scott Brando azt mondta: szerinte a felvételen egy bárki által megvásárolható birodalmi rohamosztagos alakú héliumos lufi látható.

Hogy pontosan mi történt valójában, azt egyelőre nem tudni, de úgy sejtjük, néhány napon belül lesz rá racionális magyarázat.

Forrás: 
HVG