Jött egy fotó a Jupiterről, ami mindent visz – nézze csak meg teljes méretben

Kategória: 

A Jupiter viharairól a NASA nemrég egy távoli képet mutatott, már az is olyan volt, mintha egy élő festmény lenne, de azóta másodszor tesznek rá egy lapáttal a látványra. Mutatjuk a legújabb “műalkotást”.

A Juno űrszondát lassan a NASA benevezhetné egy fotóversenyre, legújabb képe alapján ebben már biztosak vagyunk. A történet november közepén kezdődött, amikor a NASA olyan fotót tett közzé a Jupiterről, amelyen jól látszanak az óriási tomboló viharok. A Juno űrszondával készítettek is egy még közelebbi képet a csodás természeti jelenségről. És most jött ez a fotó, ami mindent visz. (Ha a fotóra kattint, teljes méretben is megnézheti – érdemes.)

A NASA is tudja, ez egy fantasztikus felvétel lett, ezért meg is magyarázta, nehogy azt higgyük, hogy a Photoshop műve. Közleményük szerint ez a fotó egy szerencsés egybeesés műve, ugyanis a Juno űrszonda, a Jupiter és a Nap fényeinek szöge is tökéletes volt a fényviszonyokhoz, ráadásul magasan helyezkedő felhők alakultak ki, amelyek így most látszanak igazi pompájukban.

Mielőtt azt gondolná, hogy a képen egy pici részlet látható egy apró vihar szerencsés felhőzetéről: a fotón 1 pixel 12,5 kilométert fed le...

Forrás: 
HVG