Horrorisztikus: a NASA közzétette, milyen hangokat ad ki a világűr

Kategória: 

A NASA készített egy lejátszási listát, amire 22 olyan hangot töltöttek fel, amit normál esetben az ember nem is hallhatna. A listát végighallgatva azt kell mondanunk: talán jobb is ez így.

Az valószínűleg senkit sem meglepő kijelentés, hogy a világűr az ember számára finoman szólva sem egy barátságos hely. A nagy részében -270 Celsius-fok körüli hőmérséklet uralkodik, emellett a gyakorlatilag nulla nyomás, a levegő hiánya és a kozmikus háttérsugárzás is képes lenne azonnal végezni azzal, aki a megfelelő űrruha nélkül lépne ki egy űrhajóból. És ha mindez nem lenne elég, még az is kiderült: a világűrnek rendkívül ijesztő hangja van.

A NASA saját SoundCloud-csatornáján most egy lejátszási listában állította össze azt az összesen 22 hangot, amelynek mindegyike a Földön kívülről származik. Normál esetben ezeket a hangokat nem hallhatnánk, a NASA szakemberei azonban hallhatóvá konvertálták őket, és a végeredmény cseppent sem megnyugtató.

A lejátszási listában hallhatjuk például azt, ahogy a Juno űrszonda 2016. június 24-én átlépte a Jupiter hatalmas mágneses mezejét, de a Szaturnusz rádiójel-kibocsátását is, amit a nemrég a bolygóba kormányozott Cassini-űrszonda rögzített. Emellett hallhatunk plazmasugárzást és egy üstökössel való találkozás hangjait is.

Forrás: 
HVG