Bolygóvédő állást hirdetett a NASA

Kategória: 

Bolygóvédő állást hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal: a felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet.

 

 

Az álláshirdetésben olyan szakembereket keresnek, akik Planetary Protection Officerként megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet.

A felhívás valódi, az USAJobs, az amerikai kormány hivatalos online felületén jelent meg, ahol szövetségi hivatalok és szervezetek hirdetnek állásokat.A jelöltektől elvárják, hogy „haladó szintű bolygóvédelmi ismeretekkel rendelkezzenek”, legyen tapasztalatuk „űrprogramok tervezésében és kivitelezésében”, mivel a feladat a „világűr emberek és robotok végezte felfedezéséből származó biológiai szennyezés megakadályozása” lesz.

A pályázókat kiemelkedő fizetéssel kecsegtetik: évente 124 ezer és 187 ezer dollár (31,7 millió - 47,8 millió forint) között kereshet, akit felvesznek. A szerződéseket három évre kötik, amelyet további két évvel hosszabbíthatnak meg. A pályázók augusztus közepéig jelentkezhetnek.

A BBC szerint az ötlet nem új, az ENSZ 1967-ben aláírt űrhajózási egyezménye tartalmazza a felhívást, hogy az űrhajókat indító országok akadályozzák meg a földi űrszennyezést.

Forrás: 
ORIGO