Megszólalt a NASA is ufóügyben

Kategória: 

Alaposan felkavarta az összeesküvés-elméletek egyébként sem csöndes állóvízét egy napokban megjelent videó, amely szerint a NASA-nak bizonyítékai vannak a Földön kívüli élet létezéséről. Az ügyben az amerikai űrügynökség is megszólalt.

Mint arról mi is beszámoltunk, az Anonymous Global nevű Youtube-csatornán egy videó jelent meg, amely szerint a NASA bizonyítékokat fog hamarosan bemutatni arról, hogy idegen élet nyomaira bukkantak.

A felvételen a készítők többek között Thomas Zurbuchen, a NASA tudományos adminisztrátorának áprilisi kongresszusi meghallgatására hivatkoznak. Az eseményen arról számolt be a szakember, hogy jelentős, példa nélküli felfedezés előtt áll az emberiség.

A lassan két milliós megtekintésnél járó videóra most maga személyesen Zurbuchen reagált, aki a következőket írta Twitter-bejegyzésében.

Egyes híresztelésekkel ellentétben nem várható közelgő bejelentés a NASA-tól a Földön kívüli élet felfedezésével kapcsolatban. Egyedül vagyunk a világegyetemben? Egyelőre ugyan nem tudjuk, azonban több olyan küldetésünk is folyamatban van, amik közelebb vihetnek minket ennek az alapvető kérdésnek a megválaszolásához.”

Forrás: Twitter

Az elmúlt időszakban viszont valóban történtek előremutató felfedezések.

A Kepler friss bolygókatalógusa például 219 új bolygójelöltet tartalmaz, melyek közül 10 szülőbolygónkhoz hasonló lehet, az év elején pedig egy hét bolygóból álló rendszert találtak a tudósok a Földtől alig 39 fényévre. Szintén alaposan előrelendítheti a kutatásokat a James Webb űrtávcső, amelyet jövő évben terveznek felbocsátani. A kutatóeszköz képes lesz az idegen világok atmoszférájának kémiai komponenseit elemezni, ez alapján pedig következtetni lehet majd az adott bolygó lakhatóságára.

Forrás: 
ORIGO