Holtan találták a híres ufókutatót - halála körül sok a furcsaság

Kategória: 

Max Spiers 2016-ban azért látogatott Varsóba, hogy előadást tartson az ufókutatásairól. Az egyik nap azonban holtan találták a kanapéján. Előtte állítólag ijesztő üzenetet küldött az anyjának. Halála még ma is megmozgatja az összeesküvés-elméletek híveinek fantáziáját.

 

A brit Max Spiers „alternatív tudományok" és összeesküvés-elméletek „kutatásával" foglalkozott. A 39 éves férfi éppen Varsóban járt előadást tartani az ufókutatásai eredményéről, amikor egyik nap holtan találták a barátnője kanapéján.

Gyilkos összeesküvés?

Ez még önmagában nem lenne annyira különös, de állítólag a halála előtt néhány nappal a következő üzenetet küldte az anyjának:

„Bajban van a fiad. Ha bármi történik velem, vizsgáld ki!" A hatóságok azt állapították meg, hogy természetes halállal halt meg, sőt a holttestet sem boncolták fel. Egy fura körülményt azonban feljegyzett a kihívott orvos: Max halála előtt sötétbarna folyadékot hányt (persze ez lehetett vér is).

A hatóságok eltussolják az igazi okot?

A furcsaságok miatt a férfi édesanyja, Vanessa Bates meg van győződve arról, hogy a fia – aki különben jó egészségnek örvendett – nem természetes halállal halt meg. Úgy gondolja, hogy Max a kutatásai folyamán olyan kényes anyagokra bukkant, amelyet a hatóságok el akartak tussolni, és ezért eltették a fiát láb alól.

A Roswellben 1947 július 2-án lezuhant állítólagos űreszközben a szóbeszéd szerint három idegen holttestét is megtalálták

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A holttestet hat nap után szállították haza Nagy-Britanniába, légmentesen lezárt koporsóban. Az elbeszélések szerinta hulla olyan gyorsan bomlott, hogy a koporsó kinyitása után a hatóságok nem javasolták a család tagjainak a tetem megnézését. Ám nővére a figyelmeztetés ellenére is megnézte a holttestet, és úgy nyilatkozott, hogy nem ismerte fel a testvérét, annyira lebomlott a test.

A brit boncolás sem jutott egyértelmű eredményre, bár az erőszakos halált az ottani szakértők is kizárták. Ezt azonban nemcsak az anya, hanem több „kutatótársa" sem hiszi el.

Különösen az 1950-es években csapott magasra az ufóláz

Forrás: Dreamstime

Holott van kézenfekvőbb magyarázat is a fiatal férfi hirtelen halálára. Kiderült, hogy Max mégsem volt annyira egészséges, mint azt híresztelték.Paranoid skizofréniában szenvedett, és személyiségzavarai voltak. Ezenkívül számos függőség miatt többször is járt rehabilitációs intézetekben. Ezek együttesen könnyen hozzájárulhattak korai halálához. 

Forrás: 
Origo nyomán ParaHír