Rendőrök gyakorolták mi a teendő egy idegen invázió esetén

Kategória: 

Nagy-Britanniában semmit sem bíznak a véletlenre. Rendőrtiszteknek tartottak gyakorlatot, amelyen egy esetleges idegen, földönkívüli invázióra készültek fel. Maga a gyakorlat még 2015-ben volt, de csak most hozták nyilvánosságra a részleteket. 

A gyakorlatot Lancashire megyei Blackpool városában tartották meg, és persze mondanunk sem kell, hogy a hatóságok nem maguktól hozták nyilvánosságra a történetet. Egy közérdekű adatigénylés során derült fény a részletekre, amit a Brit Információ Szabadság törvény alapján nyújtott be egy helyi szervezet.

Az is kiderült, hogy a gyakorlatra azért volt szükség, mert 2014-ben több ismeretlen repülő tárgyat is jelentettek a rendőrségnek Blackpool városából, Buckshaw Village-ből, Chorley-ból, és a Lytham St. Annes-ből.

„Néha ezek a hívások, nem kifejezetten UFO bejelentések voltak, hanem egyesek gyanús fényeket, gyanús mozgásokat láttak .”

- nyilatkozta a lancashirei rendőrségi szóvivő

Lancashire nem ma kezdte

1995-ben a lancashirei Burnley városából bejelentések százai érkeztek egy az éjszakai égen lebegő furcsa, erős fényről. Akkor a rendőrség 250 bejelentést rögzített hivatalosan a város területéről.

Persze a "magyarázat" sem maradt el, amely szerint vagy a Szaturnusz, a Vénusz, vagy csak egy repülő okozta az észleléseket. Az is furcsa, hogy a burnleyi lakosok valahogy 1995. november 21-ig és utána 1995. november 23-tól valahogy nem keverték össze magukat naprendszerünk bolygóival és repülőgépekkel.

Forrás: 
Lancashiretelegraph
Dailystar