Az "angliai Roswell" rejtélyének egy szemtanúja 36 év után kitálalt

Kategória: 

Az angliai Roswellként elhíresült eseménysorozat 1980. december 26-28. között történt egy NATO légibázis melletti erdőben. A leszerelt amerikai repülőtisztet felettesei hallgatásra intették, de Steve Longero most mégis megtörte a csendet és beszélt a máig rejtélyes találkozásról. Mint Steve mondja: "Ami ott volt az nem ebből a világból származott."
 

Mi is történt a Rendlesham erdő mélyén?

Az angliai Roswellkénet elhíresült eseménysorozat 1980. december 26. és december 28. között történt. Az elbeszélések szerint az említett időpontban az angliai Rendleshamben lévő NATO légibázis melletti erdőben lebegő fények jelentek meg.

Ennek több magasrangú katona és parancsnok is a szemtanúja volt. Felderítő expedíció indult a fények okának felderítésére, mely katonai művelet közben több harmadik típusú találkozás is lezajlott NATO katonák és idegenek között.

A helyzet azért volt igen komoly, mert történetesen ez pontosan a hidegháború alatt zajlott le, ami azt jelenti, hogy akár a harmadik világháború is kitörhetet volna, ha a NATO erők Szovjet fenyegetésnek veszik az eseményeket.

Természetesen már olyan magyarázat is megjelent, hogy egy komplett NATO légitámaszpont egy közeli világítótornyot kergetett az erdőben.

 

Egy hiteles tanú beszámolója

Az említett időpontban Steve, mint fegyveres rendvédelmis őrizte a támaszpont fegyverraktárát. Beszámolója szerint az alábbi történt:

"Aznap este amikor szolgálatban voltam, egyszer csak riasztást kapott a bázis fejlett riasztó rendszere. Ahogy a támaszpont mellett az ég felé néztem megláttam a fák koronájánál a lebegő fényeket. Még is mi történik itt? - gondoltam.

Azonnal menni kellett! Jött a parancs. Ki kellett derítenünk, hogy mi az, amit láttunk. Innentől nagyon nehéz elhinnem azt, amit átéltünk. A fény fluoreszkálós volt, egyfajta vörös ragyogás. Emlékszem ahogy megyünk felé."

Steve ahogy a fény közelébe ért az erdőben már egy kisebb csoportosulást talált. Több tisztre is tisztán emlékszik, például Edward Cabansagra és Larry Warren-re. Steve elmondta, hogy ahogy ott álltak, egy zöldből-vörösre váltó lebegő UFO-t láttak a fák koronája felett, ami lassan haladt. Követni kezdték és félelemmel telve figyelték, ahogy a jelenség teljesen hangtalanul egy moraj nélkül lebegett és sugározta a zöld-vörös fényeket. Steve arról is beszámol, hogy úgy érezte, hogy a jármű valamennyi meleget is sugározott a környezetbe.

Minden katona, aki ott volt elsőre nem hitt a szemének, de a látottak magukért beszéltek. Mindenki adrenalinban úszott.

- mondja Steve.

Steve Longero is hallotta a világítótorony teóriát de nevetségesnek tarja.

A világító torony fehéren körbe-körbe pásztázta a tájat, és nem a szemem láttára közvetlenül felettem a fák felett villódzva lebeg.

Azon az estén a fények eltűntek, de mint tudjuk 2 nappal később újra megjelentek. Ekkor már az első találkozásnál szolgálatot teljesítő katonákat a NATO lecserélte. A fények eltűnése után Steve parancsot kapott, hogy azonnal térjen vissza a bázisra, nincs már fenyegetés.

A történet tanulságai

Ebben a történelmi esetben több elgondolkodtató tanulságot is felfedezhetünk:

Először is a szkepticizmus egyik példája.

Adott egy NATO-bázis a hidegháború közepén. Adott egy csapat magasan képzett katonatiszt, akik Nagy-Britannia területén a NATO egy atomrakéta silóját őrzik.

  • Adott a bázis, a kornak megfelelően, a legmodernebb technikával védett területe.
  • Adott egy jól ismert világítótorony.
  • Adott Nick Pope, a Brit elhárítás volt tisztje, aki alapjában a tényfeltáró munkát elvégezte.
  • Adottak a szemtanúk, akik az évek során beszélni kezdtek.

Ezek az emberek elmondják, hogy 1980. december 26-án és december 28-án az emberiség találkozott egy idegen faj képviselőivel. Ezek az emberek nem senkik, ezek az emberek több atombombát őriztek! Ezek az emberek kőkemény katonák, az Észak Atlanti Szövetség magas rangú tisztjei. Ezek az emberek ismerik a támaszpont melletti erdőt és a világító toronyról is nyilván tud egy elit katonai alakulat. Ezek az emberek nem kevernek össze egy jól ismert tornyot, egy lebegő idegen járművel. Ezek az emberek nem ostobák.

Talán mi vagyunk az ostobák, ha elhisszük a világítótorony mesét.

Forrás: 
The Sun
Nick Pope
Ivolve TV
ParaHÍR