Száguldó UFO-t videózott egy drónkamera az orosz tajga felett

Kategória: 

Csak egy szép felvételt akart az orosz tajgáról a drónfotós, de valami olyasmit is levideózott, aminek nem kellett volna ott lennie… Egy orosz drónfotós szemkápráztató videót készített 2016. október 19-én az orosz tajgáról, a Moszkvától Észak-nyugatra elterülő Tveri régióban. Kamerával felszerelt quadrokoptert (négyrotoros drónt) reptetett a fenyőerdő fölé, így készült a felvétel. A videót visszanézve érdemes dolgot vehetünk észre...

Elsőre talán nem vehető észre, de akinek éles a szeme, láthatott valami villámgyorsan elszáguldó tárgyat a fák felett. A fotós először arra gondolt, hogy egy madár lehetett… de valahogy nem stimmelt a formája.

Lelassította és kinagyította a videó érdekes képkockáit. Itt már világosan látszik, hogy nem madárról van szó, hanem egy hosszúkás, fémes fényű tárgyról, ami leginkább talán egy különös légi járműnek tűnik. Hogy a sokak szerint UFO-nak gondolt tárgy valóban az volt-e, nehéz megállapítani, de a szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy az egyre divatosabb drónvideózás elterjedésével, több hasonló felvétel született már. Nem a jól ismert UFO-formákat rögzítik a repülő kamerák, hanem egyfajta lövedék alakú és sebességű, kicsiny objektumokat, amelyek a légkörben, alacsony magasságban száguldoznak.

tajga-napiufo-1024x576

Az első észleléseknél a megfigyelők még azt hitték, hogy tényleg valami tüzet nyitott a drónokra, de mivel egy alkalommal sem találtak célba, arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a tárgyak nem a drónok ellen irányulnak. Inkább úgy tűnik, mintha egyfajta rendszerben mozognának a szupersebességgel száguldó tárgyak…

Közlekedési eszköznek túl kicsik, élőlénynek túl gyorsak… akkor vajon mik lehetnek? Egyfajta üzenetküldő rendszer, mint a csőposta, csak cső nélkül? Valamilyen rejtélyes védelmi rendszer részei? Kémeszközök? Mini ufók?

Forrás: 
NapiUfo nyomán ParaHír