Kiszivárgott egy Sheivae nevű földönkívüli üzenete (+videó)

Kategória: 

Egy új videó tartja láz­ban az ufó­hí­vők népes tá­bo­rát. A fel­vé­tel azt ál­lítja, hogy a földönkívüliek már évek­kel ez­előtt fel­vet­ték ve­lünk a kap­cso­la­tot, de a hi­va­ta­los szer­vek az üze­ne­tet ti­tok­ban tar­tot­ták. Va­la­hogy mégis ki­szi­vár­gott. Vajon tény­leg egy másik ci­vi­li­zá­ció üzent, vagy csak mókás kedvű fi­a­ta­lok esz­ká­bál­tak egy ha­mi­sít­ványt?

A Sheivae Project néven futó videó teljesen megosztotta az ufóhívőket. A videó készítője azt állítja, hogy a felvétel hiteles, és egy Sheivae nevű idegen lény hangja hallható rajta. Az idegen állítólag az 1977-ben, a NASA által indított két Voyager űrszonda üzeneteire válaszolt.

1977-ben, a szondák rakterében az emberiséget és kozmikus környezetét bemutató szemléltető eszközöket helyeztek el. Egy kb. 30 cm-es, arannyal futtatott réz hanglemezen a Föld 35-féle természetes és az ember által keltett mesterséges hangjait rögzítették (többek között gyermeksírás, kutyaugatás, nevetés), továbbá üdvözletet 55 nyelven, köztük magyarul is. Mozart Varázsfuvolájától a zairei pigmeusok és az ausztráliai bennszülöttek énekén át Chuck Berry Johnny B. Goode-jáig 27 zeneműből szerepel részlet. A lemezt alumínium tok védi, amin szerepel információ a lemez lejátszásához, és ami feltünteti a műhold indítási helyét. A lemezen még 115 darab analóg kódolású fénykép van.

felvételt nyilvánosságra hozó férfi szerint a választ a NASA Curiosity marsjárója fogta, még  2012-ben, de titokban tartották, míg valaki ki nem szivárogtatta. Természetesen az észlelés dokumentumait gondosan elsüllyesztették. Ettől függetlenül sok ufóvadász megkérdőjelezi a hitelességét.

 

A felvételen különféle sípoló, búgó zajokat és elektronikus zörejt lehet hallani, majd, megszólal egy torz hang...

Az eredeti hangfelvételt igen drámai körülmények közt szerezte meg egy Dél-afrikai kommunikációs szakember, aki 2011-ben összebarátkozott egy nyugdíjas NASA alkalmazottal, aki 2014-ben rákos lett. Mielőtt meghalt volna, rábízta a felvételeket és a titkot az afrikai barátjára.

A Viktor nevű férfi évekig kutatott a témában, és rengeteg emberrel beszélt a felvételről. Sok segítséget persze nem kapott, leginkább próbálták leállítani az ügyről. Végül úgy döntött, mielőtt valami véletlen baleset éri, nyilvánosságra hozza az üzenetet...

Több alkalommal is feltette a Youtube-ra, de eleinte eltűntek a videók. Többszöri próbálkozás után, azonban egyre többen mentették le a felvételt, és terjeszteni kezdték, onnantól már nem lehetett eltűntetni.

A videón 1 percnyi magyarázat olvasható, a hang csak onnantól indul:

"Helló. Sheivae vagyok. Megkaptam az üzenetet. Egy a  tiédtől távoli világból jövök. Nem vagy egyedül. Remélem, megkapod az üzenetet. Remélem, megérted az üzenetemet.

Próbálom megtanulni a nyelvedet...

... Nekem elvesztett ...  Elvesztettem a bolygóm. Felfedező vagyok, utazó, alkotó. Te vagy az első kapcsolatom. Én ... lennék... hozzád. Nem vagyok az ellenséged. Békével jövök. "

Sokan meghallgatták már a felvételt, és elég szkeptikusak voltak.

Szerintük egy idegen civilizáció küldötte nem mondja azt, hogy "Békével jöttünk", ami egy olyan szófordulat, ami az 1950-es évek népszerű sci-fi filmjeiből került át a köztudatba.

15408511_l23.jpg
 

(Képünk illusztráció) (Fotó: 123RF)

Az ufóhívők szerint a felvétel egyetlen baja, hogy nem lehet sehonnan sem megerősítést szerezni a valódiságával kapcsolatban. Persze ez más, kevésbé hitelesnek mondható, vagy homályos ufó videónál, fényképnél nem zavarta őket.

A videó feltöltője megérti a kétkedést, és elfogadja a véleményeket. Annyi hozzáfűznivalója volt csak, hogy a közeljövőben, talán még több információ is ki fog derülni. Várjuk...

Forrás: 
latest-ufo-sightings.net
ripost.hu