Hangtalan, fényes objektum: olvasói levél egy magyarországi UFO-észlelésről

Kategória: 

Egy olvasónk küldte az alábbi beszámolót egy több mint 10 évvel ezelőtti jelenségről, amelyet azóta sem tud megmagyarázni. Azért is tesszük ki a levelet, mert nagyon részletesen és életszerűen leírja, amit látott. Mintha valóban átélte volna...

 

Persze mindenkinek saját döntése, hogy elhiszi-e vagy sem az alábbi sorokat, de biztosan sokan vagyunk még, akik láttunk olyan, akár égi jelenséget, amelyet nem tudtunk megmagyarázni és inkább csendben maradtunk, nehogy megbélyegezzenek bennünket. Ha tapasztaltak valami hasonlót életük során, amelyet meg szeretnének osztani velünk nyugodtan küldjék el azt az info@parahir.hu címre. Ha olyan jelenséget írnak le, amire jelenleg nem tudunk, tudományos magyarázatot adni kitesszük oldalunkra. Talán együtt sikerül megoldást találni ezekre a beszámolókra.

Az olvasói levél, változtatás nélkül:

Egy meglehetősen különös jelenséget szeretnék önökkel megosztani, ami nem mostanában történt. Most ereztem rá késztetést, hogy ezzel foglalkozó szakemberekkel is megosszam a történetem. Elcsépeltnek tűnhet, de szeretném a leghatározottabban kijelenteni, nem vagyok hülye, sem elmebeteg! Teljesen tudatában vagyok annak, amit láttam.

               

Mivel nem tudok pontos dátumot írni az esethez leginkább csak támpontot szeretnék adni önöknek, ha esetleg mások által is bejelentés történt az esettel kapcsolatban és a leírásomból felismerhetővé válik. Az évet nem tudom megmondani viszont 2001-2003 valamelyikének nyarán történt, egy forró napot követő éjszakán. Este 23:00 óra körül volt az idő, amikor gyermekkori jó haverom egy önkormányzati ingatlant őrzött éjjeli őrként közmunka keretében. Mint munkanélküli fiatal, 20 évesen jobb dolgunk híján ott beszélgettünk a bakterházban. Haverom, Jenő az ablakkal szemben ült, ami Bánréve település irányába nézett. Mellettünk futott kb. 50 méterre a Miskolc-Ózd vasútvonal. Ezzel a vasúttal párhuzamosan, szinte felette, Bánréve irányában (hozzáteszem, kb. légvonalban előttünk van a Szlovák határ úgy 8 km-re) megjelent egy csillagszerű fény. Én nem láttam, hanem Jenő hívta fel a figyelmem viccesen, hogy ott egy UFO. Jenő egyébként teljesen szkeptikus volt UFO ügyben. Mire másodszor is mondta, akkor már komolyan vettem és megnéztem én is. Amit láttunk úgy tudnám leírni, mint egy nagyméretű csillagot, ami határozottan közelített és narancs-zöld piros színekben játszott. A formáját nem tudtuk megállapítani, mert ahhoz messze volt, vagy a mérete volt kicsi. Amikor tudatosult bennünk, hogy ez a valami egyáltalán nem csillag, nem műhold. Kimentünk az udvarra és lekapcsoltuk a telephely lámpait, hogy jobban szemügyre vehessük az objektumot.

                

Szóval az objektum egyenesen a szlovák határ felöl érkezett a vasút vonalvezetésével megegyező irányból, vele párhuzamosan kb. pár 100 méterre, a Sajó irányában. Rendkívül érdekes látvány volt, mert hangot nem bocsátott ki magából majd, ami végleg betette a kaput nálunk az a reflektorszerű fénycsóva volt, ami egyenesen az alatta lévő kukoricásra irányult. Pasztázó mozgásba kezdett, közben változatlanul hang nélkül lebegett, akkor már álló helyzetben színes fényben úszva. Körülbelül 2-3 km távolságban lehetett előttünk légvonalban és 2-300 m magasságban. Tókeletes csend volt aznap éjjel, még a szokásos békák ezreinek brekegését is hallani lehetett a közeli Sajó partról. Ijedtségünk tárgya legfőképpen az volt, hogy nem hallatott hangot a tárgy, pedig füleltünk. Egy helikopter szörnyű zajjal járna, de itt szélcsend volt, még a hangot sem tudta volna más irányba terelni. A pasztázó fény kb. 1-2 percig volt látható, majd az objektum amilyen lassan érkezett ugyanolyan lassan elindult pályájára derékszöget bezárólag a 26-os sz főút fele. Lassan áthaladt felette, majd ugyanúgy tovább haladva eltűnt a tereptárgyak takarásában.

Hihetetlenül nagy élmény volt, amit érthetően nem nagyon reklámoztam. Nagyon bízom benne, hogy segítségükre lehettem egy mozaikdarabot hozzátéve, valamelyik UFO-jelenség kivizsgálásához, esetleg egy egyedi jelenséget írtam le.

Köszönettel: T.

Forrás: 
ParaHÍR