Snowden szerint az idegenek mindent titkosítanak

Kategória: 

A feltörhetetlen titkosítás miatt nem vesszük földönkívüliek jeleit, mondta Edward Snowden volt amerikai kém, aki lebuktatta az Egyesült Államok megfigyelési programját. Ha ő mondja érdemes odafigyelni az ügyre!

 

 

Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha az univerzum hatalmas, és a lakható bolygók száma csak a mi galaxisunkon belül milliókban mérhető, akkor miért nem találkoztunk még földön kívüli civilizációkkal. 

Ezt hívja a tudomány Fermi-paradoxonnak, Enrico Fermi olasz fizikus után. 

Bár sokan sokféle választ adtak a paradoxonra (többek között a világegyetem nagy mérete miatti kommunikációs akadályokat), Edward Snowden, az amerikai titkosszolgálat volt alkalmazottja most egy teljesen szokatlan megközelítéssel állt elő egy asztrofizikával foglalkozó podcastadásban. 

Edward Snowden szerint az idegenek összevissza üzengethetnek

Forrás: MTI/EPA/Guardian/Glenn Greenwald/Laura Poitras

Snowden szerint a kiváló adattitkosítás állhat a mögött, hogy eddig nem fogtunk el egy idegen eredetű rádióadást sem. Pontosabban lehet, hogy fogtunk, csak összekevertük a kozmikus háttérzajjal, mert minden nagy civilizáció számára fontos lehet az adatvédelem. 

Ha vannak odakint idegenek, a kommunikációjuk alapból titkosított" 

– fogalmazott.

Edward Snowden nem kozmológus, és az idegenekről sem valószínű, hogy többet tud a világ legjobb kutatóinál. 

Az információelrejtésről azonban tud egyet s mást: ő volt az a kém, aki néhány éve leleplezte az Egyesült Államok megfigyelési rendszerét, amelynek keretében az amerikai kormány a saját állampolgárait is lehallgatta, és külföldi politikusokat is. 

 
Forrás: 
Origo.hu