Rejtélyes, földöntúli hang tartja lázban Nagykörű lakosságát (+videó)

Kategória: 

Egymás után futottak be a hívások, a szoljon.hu szerkesztőségébe a minap, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűből. Minden hívó egy furcsa, robbanásszerű hangjelenségről számolt be.

 

 

 

Az egyik szem-és fültanú a következőképp írta le a jelenséget a helyi lapnak. "Épp a szabad strandon tartózkodtam tegnap délelőtt 11 óra körül, amikor egy hatalmas robbanás hallatszott a parton – mesélte egy helyi férfi. – A hang ereje még a fákat is megmozgatta. Látni ugyan nem láttam semmit, de amikor felmentem a faluközpontba, kiderült, többen is fültanúi voltak az esetnek. Egy kilométerrel arrébb akadt olyan ház, amelynek az ablaka is beleremegett, máshol a függönyt lengette meg. Nem tudom, mi történt, de kíváncsi lennék rá. Ekkora hangot még nem hallottam, ijesztő volt. "

Mint kiderült, nemcsak Nagykörűben, de a szomszédos Csataszögön is hallani lehetett a furcsa zajt.

A szántóföldön sétáltunk, amikor olyan jellegű hangot hallottunk, mint amikor a közelben erőteljesen megdörren az ég – mondta a telefonban egy helyi hölgy.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta az említett hanghatást. A szoljon.hu felkereste a katasztrófavédelemet is, de, mint megtudták, ügyeletükre nem érkezett olyan bejelentés a térségből, ami megmagyarázhatná a történteket.

Korábban olvashattak már hasonló jelenségről honlapunkon is.   A világ minden tájáról beküldött felvételeken egy, látszólag a semmiből érkező rejtélyes hangot lehet hallani – valamint rémült, vagy a meglepetéstől tátott szájjal álló embereket látni, aki megdöbbenve csak annyit tudnak kérdezni: „Mi ez a hang?” A nagykörűiek is hasonló jelenséggel találkozhattak?

Forrás: 
szoljon.hu
ParaHÍR