Klingonul válaszolt a walesi kormány az UFO-kkal kapcsolatos kérdésekre

Kategória: 

Földönkívüliek valószínűleg léteznek, talán le is szálltak már hozzánk, sőt, lehet hogy köztünk élnek. Ezt mi, egyszerű emberek talán soha nem tudhatjuk majd biztosra.

 

Kérdezni azért szabad. Darren Miller konzervatív politikus az alábbi három kérdést intézte Edwina Hart, gazdasági, tudományos és közlekedési miniszternek:

- Fog-e a miniszter közleményt kiadni azzal kapcsolatban, hogy hányszor jelentettek azonosítatlan repülő tárgyakat a Cardiff Airport felett annak a walesi kormány tulajdonába kerülése óta?

- Milyen beszélgetéseket folytatott a walesi kormány a védelmi minisztériummal az utóbbi öt évben látott, azonosítatlan repülő tárgyak ügyében?

- Hogyan vélekedett a walesi kormány az azonosítatlan repülő tárgyak jelentése utáni kutatás finanszírozásával kapcsolatban?ű

 

 

A kormány a következőt válaszolta: „jang vIDa je due luq. 'ach ghotvam'e' QI'yaH-devolved qaS”, ami Klingon nyelven van, és körülbelül annyit jelent: „A miniszter idővel válaszolni fog. Ugyanakkor ez nem a mi hatáskörünkbe tartozik”. A „nem a mi hatáskörünkbe tartozik” alatt azt kell érteni, hogy ez egy olyan ügy, amiben a kijelölt walesi gyűlés nem illetékes, ez a teljes Egyesült Királyság parlamentjéhez tartozik.

Millar erre annyit felelt: „Mindig sejtettem, hogy a [munkáspárt] miniszterei más bolygóról jöttek. Ez a válasz megerősít ebben.” 

Hart egyébként július 15-én fog konkrét, emberi nyelvű választ adni.

Forrás: 
gamestar.hu/