Piramis a Marson? Vagy csak a szél játéka?

A Curiosity Mars járónak sikerült egy igen érdekes képet haza küldenie, amit kikerült a NASA hivatalos honlapjára. A kép a marsjáró küldetésénél 978-adik napján földi idő szerint 2015-05-07 23:22:33 ( UTC ) készült.

A két ITT érhető el eredetiben a NASA honlapján.

A képen megfigyelhető egy látszólag teljesen szabályos piramis alak. Egy olyan kő amely egy darabból áll és a látható oldalai szabályos piramis alakot képeznek.

A NASA a szélnek tulajdonítja a kialakult alakzatot, bár a környékén található egyéb sziklák a „megszokott” szabálytalan alakúra alakultak. Tehát a NASA szerint pont ott pont akkor pont úgy kialakult egy ilyen alak a marsi szél által szállított homokszemek eróziós munkája miatt.

Nem hivatalos berkekből is hasonló hajmersztő magyarázatok láttak napvilágot. Mint például, hogy ez egy nagyobb építmény teteje, csak ásni kéne, vagy kiegyenesítik a horizontot, mintha egyes talajon állna a furcsa képződmény.

Elfogadjuk, hogy a Curiosity nem tud felmászni egy ilyen sziklafalra, hogy közelebbről megvizsgálja a sziklát vagy szikla darabot. De vajon körbe tudja járni? Meglehetne nézni a másik oldaláról is? Kiderülhet ez, tényleg egy teljes szabályos alak? Ha feltudna menni a rover oda, akkor felmenne? Vagy felment és az nem tartozik ránk, vagy figyelmetlenségből került ki a kép és ezután fog felmenni vizsgálódni, vagy fogja körbejárni ezt a furcsa követ?

Egy biztos, sajnos többet nem fogunk megtudni a kőről.

Forrás: 
Nasa
Paranormal Crucible
Velvet.hu