Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/var/www/clients/client1/web449/web/includes/menu.inc 2404 sor).

Engedélyezték a HIV vírus ellenszerét

Kategória: 

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) engedélyezte a négy hatóanyagot kombináló HIV-gyógyszert. A Gilead Sciences gyógyszercég Stribild márkanéven forgalomba kerülő szerét az FDA napi egyszeri alkalmazásra hagyta jóvá olyan felnőttek számára, akiket korábban még nem kezeltek a HIV-fertőzés miatt.

A szer tartalmazza a most Truvada néven forgalmazott gyógyszer hatóanyagait, amelyeket két újabb hatóanyaggal kombináltak. Utóbbiak közül az elvitegravir egy olyan enzimmel lép kölcsönhatásba, amelyre a HIV-vírusnak szüksége van sokszorozódásához. A cobicistat pedig ennek a szernek a hatását hosszabbítja meg.

A cég által végzett kísérletek, illetve az eredményeket összegző tanulmány azt mutatja, hogy az új szert szedő páciensek 88-90 százalékának a vérében 48 hét után már nem volt kimutatható a HIV.

Forrás: 
index.hu