Egy rejtélyes anomália a nap közelében. Kis magyar történet is egyben.

Kategória: 

A Dailymail 2012.04.15.-én jelentetett meg egy cikket, amiben azt tárgyalja, hogy szemfüles UFO kutatók egy megmagyarázhatatlan objektumot fedeztek fel a SOHO nap laboratórium által publikusan közzé tett fényképeken.
Valóban, mi is utána néztünk és kisvártatva a SOHO - NASA oldalán mi is felfedeztük a publikált fényképet:
http://sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2012/c2/2012...


A találgatás elindult áprilisban. Mi lehet a képen?
A legelterjedtebb változat az lett, hogy egy hatalmas talán a Jupiter átmérőjével vetekedő anyahajót láthatunk a képet.Többek viszont ezt kétségbe vonták azzal érvelve, hogy nem tudhatjuk, hogy milyen messze volt a jelenség a SOHO-tól így lehetséges, hogy nem is egy ekkora gigantikus méretű objektumról beszélhetünk.

Megint mások azzal érveltek, hogy szerintük a jelenség természetes eredetű, de semmivel sem bizonyították akár a mesterséges földönkívüli űrhajó pártiak.

Portálunk szeret utána járni minden oldalról az eseményeknek ezért oknyomozásba kezdtünk.

Több alkalommal is kerestük a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Napfizikai Obszervatóriumát Debrecenben, de sajnos semmi választ nem kaptunk.

Ez azért nagyon szomorú, mert az idézőjelbe vett „határtudományokat” feszegető embereket, szervezeteket, weboldalakat, folyamatosan az a vád éri, hogy teljesen tudománytalanok – valljuk sokszor igaz a vád – és az elsőnek adott válasz az, hogy ha megkerestek volna egy hozzáértőt az megadta volna a valódi választ a vad találgatások helyet.

A valóságban viszont azt tapasztaljuk, hogy nem kapunk válasz a feltett kérdéseinkre, pedig több esetben több embert kerestünk, április óta, de semmi.

Így nem tudunk mit mondani, mindenki döntse el maga mit látunk a képeken.

Forrás: 
ParaHÍR
Daily Mail