UFO-k feltűnésétől tart a brit kormány az olimpia idején

Kategória: 

Az Egyesült Királyság egyik legelismertebb UFO szakértője, Nick Pope, aki több, mint két évtizeden át volt a brit védelmi minisztérium tisztségviselője, annak a véleményének adott hangot, hogy az olyan jelentős világesemények, mint amilyen az idei Londoni Olimpiai Játékok, remek lehetőséget teremthetnek arra, hogy a földönkívüli civilizációk képviselői megmutassák magukat az emberiségnek.

- Egy ilyen jelentős nyári esemény alatt természetes, hogy a legmagasabb szintű terrorkészültségben állunk, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, akár a legelképesztőbb eshetőséget sem. – mondja a volt nemzetbiztonsági szakértő.

Nick Pope a kilencvenes évek elejétől dolgozott a brit védelmi minisztériumban, ahol 1991 és 1994 között az UFO-król szóló beszámolók részletes kivizsgálása volt a feladata, amelyhez saját állítása szerint a téma iránti teljes szkepticizmussal fogott hozzá. Csak, ahogy egyre jobban elmélyedt a különböző esetekről szóló beszámolókban, kezdett el hinni abban, hogy ezek a megfigyelések bizony valósak és komolyan fenyegetik a nemzetbiztonságot, illetve a légiközlekedés biztonságát.

Különösen azok az esetek érdekelték, ahol a szemtanúk pilóták voltak, vagy az azonosítatlan repülő objektumot katonai radarok mérték be.

- A védelmi minisztérium köreiben széles körben elterjedt nézet volt, hogy az idegenek már évtizedek óta képesek bennünket a TV és rádióadásaink segítségével felmérni. Ami valaha csupán tudományos-fantasztikumnak tűnt, akkorra már nagyon is valós problémája lett a kormányzati szerveknek. Ha pedig az idegenek tanulmányozták a pszichénket, tudják, hogy ha egy jelentős eseménykor tűnnek fel az égen, akkor az az egész emberiséget megrázza. A különböző összeesküvés elméletek hívei egyébként szerte a világon az Olimpiai Játékok záróeseményére valószínűsítenek egy ilyen megjelenést. A negyvenes években az atombomba kifejlesztését is vitathatatlanul élénken figyelték bizonyos idegen civilizációk képviselői. Azt viszont nehéz megmondani, hogy mi történne, ha valóban megjelennének. Talán csak kutatni érkeznének, esetleg segíteni, de akár azzal a szándékkal is jöhetnek, hogy elpusztítsanak minket. A nyersanyagforrásaink minden bizonnyal igen értékessé teszik számukra ezt a bolygót. – mondja Nick Pope.

- Azért reméljük, ha tényleg idejönnek, akkor azt barátsággal teszik, de a brit kormány a létező legrosszabb forgatókönyvre is fel van készülve. Az ország vezetésének ugyanis kell, hogy legyen, és van is olyan terve, amely egy esetleges idegen invázió esetére szól. – teszi hozzá a szakértő.

Nick Pope egészen 2006-ig állt alkalmazásban a védelmi minisztériumnál, ahol távozása előtt a Biztonsági Igazgatósághoz volt beosztva és úgymond a brit ’X-akták’ felderítésén dolgozott. Azóta rendszeresen tart előadásokat, amelyekben az UFOk létezéséről kialakított álláspontját hirdeti.

Az egyik korábbi olimpián egyébként, közel húsz évvel ezelőtt már történt egy igen érdekes, repülő csészealjjal kapcsolatos intermezzo. Az 1984-es los angeles-i nyári olimpia záróünnepsége alatt teljesen váratlanul egy hatalmas, korong alakú tárgy tűnt fel a stadion felett. A dologra olyannyira nem számított senki, hogy az élő televíziós adás kommentátora, akinek mindig ott van a kezében az események részletes forgatókönyve, hallhatóan igencsak elképed, amikor meglátja a repülő csészealjat: -Valami történik! Érkezik egy űrhajó! Önök hisznek a szemüknek? – mondja meglepetten, majd hosszú másodpercekig nem is tud megszólalni. Ezután a csészealj leereszkedett a stadion mögött és kiszállt belőle egy "földönkívüli", aki köszöntötte az emberiséget.

A legtöbben azóta is úgy vélik, hogy az UFO váratlan megjelenésével akarták tesztelni a jelenlevők, illetve a tévé előtt ülő sok százmillió ember, tehát a közvélemény reakcióját egy esetleges "éles" landolásra. Mindenesetre itt megnézhetik az eredeti közvetítés magyar feliratos összefoglalóját:

Forrás: 
Ittvannak.hu