Magyar híradós neve is rajta lesz a Naphoz induló űrszondán

Kategória: 

Olyan közel merészkedik az amerikai űrkutatási hivatal űrszondája a Naphoz, amilyen közel még soha egy műszer sem járt.

A Naphoz küldi az amerikai űrkutatási hivatal legújabb űrszondáját, a Parker Solar Probe-ot, amely a tervek szerint 6 millió kilométerre fogja megközelíteni a Napot, olyan közel, amilyen közel még soha nem merészkedett semmilyen műszer az égitesthez.

Az űrszonda 2000 fokra fog felmelegedni, de várhatóan nem ég el, mert 11 centiméter vastag szénkompozit hőpáncél borítja. A szonda azt fogja vizsgálni, hogy miért forróbb a Nap koronája, mint a belseje.

Az űrszondára bárki igényelhetett egy jelképes jegyet, hogy ne egyedül induljon a történelmi utazásra, és az RTL Klub híradósa, Szellő István is vett rá egy jelképes jegyet. Erre egyébként bárkinek lehetősége volt az április 27-ei határidőig.

A start július 31-ére van kiírva, de az időjárási viszonyoktól függően ez tolódhat.

 
 


ParaHír Könyvajánló: John Scalzi: Árnyékszövetség

A Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is. Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk remélhetőleg már a hibáinkból tanulva. 

 

Érdekelne a könyv? << KATT >>



 

Forrás: 
HVG