Építményeket találtak a Holdon - újabb összeesküvés elmélet?

Kategória: 
A konteósok egyik közkedvelt témája a Holdra szállás. Az elmúlt évtizedekben számos összeesküvés-elmélet született arról, hogy valójában ember még sosem járt az égitesten, hogy az objektumon idegen létformák élnek, vagy hogy a Holdon egykor egy hatalmas civilizáció lakott. Ezúttal építményeket véltek felfedezni az égitest felszínén.
 

Az UFOmania – The truth is out there YouTube-csatornán a közelmúltban egy új videó jelent meg, amelyben az 1972-es holdmisszió, az Apollo-16 egyik felvételét elemzik – számol be az indy100. A képen John Young asztronauta látható, amint mintát gyűjt az Észak-Ray-kráter közelében.

A csatornát kezelő konteósok azt állítják, hogy a kép hátterében építmények tűnnek fel. A hajmeresztő információt egy mesterségesnek tűnő női hang közli.

A későbbiekben további építményeknek vélt objektumokat is bemutatnak a holdfelszínen. A videót már több mint százezren tekintették meg.

A „bizonyítékokkal” természetesen több probléma is van. Az egyik az, hogy a NASA-tól származó képek felbontását láthatóan csökkentették.

Az űrhivatal számos kiváló minőségű felvételt tett már közzé a Holdról, melyek mindenki számára elérhetőek. Úgy tűnik, hogy a videó készítői kisebb felbontású képekkel dolgoztak, így a nagyított felvételeken kivehetetlenné váltak a kisebb objektumok.ParaHír Könyvajánló: Mitchell Zuckoff: 13 óra: Bengázi titkos katonái

A Kadhafi-rendszer megbuktatása után Líbia második legnagyobb városában, Bengáziban, két amerikai létesítmény működött: a CIA kirendeltsége és egy kisebb diplomáciai képviselet. Mindkettőt civil jogállású fegyveresek, szerződéses magánvállalkozó operátorok és a Diplomáciai Védelmi Szolgálat ügynökei védték, minimális létszámmal. 2012. szeptemberében, a 9/11-i támadások évfordulóján helybeli iszlámista fegyveresek lerohanták a diplomáciai képviselet épületcsoportját, és megpróbálkoztak a CIA-létesítmény bevételével is. A merénylet során meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete, a külügy egy másik munkatársa, valamint két operátor. 

Ez a könyv az életben maradt amerikai védők a leszerelésük óta fegyveres biztonsági vállalkozók szemszögéből meséli el a bengázi csatát, és bepillantást enged mind az anarchiába süllyedő Líbia életébe, mind az amerikai külpolitika napi gyakorlatába.

Érdekelne a könyv? << KATT >>Sőt, a Youngot ábrázoló képet még manipulálták is. Az eredeti fotón ugyanis jól látható, hogy a távolban egy másik űrhajós egy kisebb domb előtt ácsorog néhány műszer mellett. A buckánál még egy antenna is feltűnik, melyet a YouTube-ra feltöltött képről eltávolítottak.

Kép: NASA

További probléma, hogy nehezen hihető, hogy a NASA úgy szervezte volna meg a világraszóló átverését, hogy közben tucatjával közölte a képeket a Holdon látható építményekről.

Forrás: 
24.hu