Már magyarul is elolvasható a világ tudósainak figyelmeztető üzenete

Kategória: 
Immár magyarul is elérhető a World Scientists’ Warning to Humanity: A Second Notice, melyet több mint 15 000 tudós írt alá világszerte.
 
 
 

A Király Attila régész fordításával készült magyar nyelvű szöveg a héten vált elérhetővé az Alliance of World Scientists oldalán.

World Scientists’ Warning to Humanity első változata 1992-ben jelent meg, tavaly pedig a kutatók William Ripple, az Oregoni Állami Egyetem professzorának vezetésével úgy döntöttek, érdemes a második kiadást is publikálni. A két cikkel a szerzők az emberiség figyelmét akarták felhívni a klímaváltozás problémáira.

A nyílt levélben a szakértők röviden vázolják a bolygó helyzetét, kitérve az 1992 óta elért pozitív eredményekre, illetve a további teendőkre.

Mivel a legtöbb politikai vezető a nyomásgyakorlásra válaszol, tudósoknak, véleményformáló médiaszemélyiségeknek és minden állampolgárnak ragaszkodnia kell ahhoz, hogy kormányzatuk azonnal cselekedjen

– olvasható a publikációban.


ParaHír Könyvajánló: Pál Lőrinc András: Az alapelv

Világunkat ​pontos, precíz törvények uralják. A többségüket már kiismertük és megtanultuk saját hasznunkra fordítani, ilyen például a gravitáció törvénye. Vannak azonban olyanok is, melyekkel épp, hogy csak elkezdtünk ismerkedni, például a vonzás törvénye, mely, ugyan egyre felkapottabb téma manapság, mégis csak kevesen értik igazán, hogyan is működik. Ez a könyv lerántja a leplet a vonzás törvénye mögött meghúzódó elvről, mely röviden összefoglalva így szól: a gondolatok dolgokká válnak. Készen állsz, hogy megismerd a benned rejlő végtelen hatalmat? „…a tér és az idő csupán illúzió. Illúzió, amire azért van szükségünk, hogy ne őrüljünk bele, mikor ráébredünk a valóság igazi természetére. Az elme, a tudat az, ami a világot formálja és mindazt, ami benne végbe megy. És csupán egyetlen tudat létezik az univerzumban: Istené. Amit mi a saját, „személyes” elménkként észlelünk, nem más, mint egy aprócska szelete az isteni tudatnak. Mindannyian egy, egyetemes spirituális lény vagyunk.
 
Mi vagyunk Isten maga, és Isten általunk és rajtunk keresztül él és tevékenykedik.

Érdekelne a könyv? << KATT >>


 

A kutatók szerint az elkövetkező időszakban a legfontosabb feladatok közé tartozik többek közt a nagy kiterjedésű, jól szervezett rezervátumok kialakítása; az ökoszisztéma mesterséges átalakításának megállítása; az élelmiszer-hulladék csökkentése; a növényi eredetű élelmiszerek fogyasztásának népszerűsítése; a populáció-növekedés korlátozása; illetve az újabb zöld technológiák kifejlesztése.

Hamarosan túl késő lesz a hanyatlást megakadályozni, kifutunk az időből. Kormányzatainknak, ahogy nekünk is, muszáj belátnunk, hogy a Föld és élővilága az egyetlen otthonunk

– áll a közleményben.

A nyílt levelet több magyar tudós is aláírta, az aláírók teljes listája itt olvasható.

Forrás: 
24.hu