Már ebben az évszázadban felfedezzük a földönkívülieket

Kategória: 
Jill Tarter, a SETI Intézet egyik vezető kutatója szerint legkésőbb 2100-ban fogjuk felfedezni az első idegen létformákat.
 

Jill Tarter a Floridai Műszaki Intézetben tartott, A Cosmic Perspective: Searching for Aliens, Finding Ourselves című előadásán fogalmazta meg a fenti állítást – írja az IFLScience.

A szakértő a SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence, azaz a Földön Kívüli Intelligencia Keresése) Intézet Bernard M. Oliver Székének vezetője. Tarter célja az, hogy az efféle figyelemfelkeltő előadásokkal növelje az ATA (Allen Telescope Array) támogatóinak számát.

Úgy gondolom, hogy ebben a században fel fogjuk fedezni az életet a Földön túl

– mondta Tarter hallgatóságának. A kutató szerint az idegen életet biológiára vagy technológiára utaló nyomok segítségével azonosíthatjuk majd a Naprendszerben vagy azon kívül, az exobolygókon.

A TRAPPIST-1 rendszerének fantáziarajza (kép: ESO/M. Kornmesser)

A SETI Intézet a NASA saját programjának indulása után magánszervezetként folytatta munkáját. Az intézet az elmúlt években az ATA segítségével mintegy 20 000 közeli csillagot vizsgált meg mesterséges jelek után kutatva. A szakértők bíznak benne, hogy a távcső fejlesztésével még pontosabb méréseket végezhetnek.

 


ParaHír Könyvajánló: Michael Willson: Aprópénzért az élet

Miért viszonyítjuk magunkat az évekhez? Miért kell úgy gondolkodnunk a betegségről, öregségről, ahogyan gondolkodunk, miért illesztünk a betegségek mellé életkort? Ezt látod mindenhol, a médiában, városi pletykákban, munkahelyen. Születésünk pillanatától kapjuk az azonosítás sablonját, azaz hogyan rendelj a különféle életkorokhoz betegségeket! Nonszensz! Élni készülünk, de mindig csak ahhoz kapjuk a receptet, hogyan kell megöregedni és nyomtalanul tűnni el a világból! Mi pedig engedelmesen, lehajtott fejjel kezdünk
 

Mit tudunk az öregedésről? Lehetséges-e fiatalodni? Vannak-e olyan adataink, melyeket a gyakorlatban is felhasználhatunk ahhoz, becsapjuk az éveket?

Érdekelne a könyv? << KATT >>


 

 

Tarter szerint már megtervezték a teleszkóp a második generációs műszereit, most pedig megpróbálják összegyűjteni a megvalósításhoz szükséges összeget. A szakértő úgy véli, hogy a SETI számára kiemelten fontosak a fejlesztések, hiszen egy generációkon átívelő kutatásról van szó.

Az intézet az ATA átalakítása mellett a Laser SETI létrehozásán is dolgozik. Ezen program célja az, hogy az idegen civilizációk által létrehozott lézerek nyomát keressék az éjszakai égbolton. Ehhez 96 kamerát helyeznének el a Föld 12 különböző pontján, melyek látható és infravörös fényben folytatnának megfigyeléseket

Forrás: 
24.hu