Videó: a NASA közzétett egy válogatást a Szaturnuszról készült legszebb felvételekből

Kategória: 

A haláltáncát járó Cassini űrszonda fantasztikus felvételeket készített a Szaturnuszról, ezekből válogatta ki a legszebbeket és legérdekesebbeket a NASA.

Idén januárban a NASA híres űrszondája, a Cassini minden eddiginél csodásabb képeket készített a Szaturnuszról, de küldetése lassan véget ér. Missziójának lezárása már elkezdődött, 22 kört tesz meg a bolygó és gyűrűi közötti területen, majd végül szeptember 15-én belezuhan a Szaturnuszba. A folyamat kezdetén is küldött képeket az űrszonda, majd meglepte a tudósokat, a Cassini ugyanis nagy ürességet talált.

A haláltáncát járó űrszondáról most a NASA kiadott egy összefoglaló videót, amelyben az űrügynökség a Cassini legszebb és legérdekesebb felvételeiből láthatunk egy válogatást. Itt nem csak a Cassini felvételeit gyűjtötték össze, de pár animáció is látható arról, hogy az űrszonda miként dolgozik.

A Cassini-misszió a NASA, az Európai Űrügynökség (ESA) és az Olasz Űrügynökség (ASI) közös projektje, melynek célja a Szaturnusz és holdjai felkutatása. Az űrszonda 1997-ben indult a floridai Cape Canaveral űrközpontból. A nagyméretű szonda a Vénusz, majd a Föld és a Jupiter gravitációs lendítését kihasználva jutott el a Szaturnusz közelébe 2004 júniusában.

Forrás: 
HVG