Egy időkapun át távozó ufóról készült felvétel kering a neten

Kategória: 

A videót 2017. április 17-én posztolta a Facebook-oldalán az „I'm From Denver" nevű felhasználó. A felvételen egy azonosítatlan repülő tárgy látható, amelyet állítólag Dél-Colorado felett figyeltek meg.

Az ufó egy darabig lebeg az égen, majd a felette lévő égbolton hirtelen egy négyzet alakú „időkapu" nyílik meg, amelyen át a repülő csészealj eltűnik a semmibe. A videót eddig már majdnem 5 millióan osztották meg, de a kommentelők nagy része elég szkeptikus a felvétellel kapcsolatban, és filmtrükkre gyanakszik. 

A Snopes.com oldal megpróbált utánajárni a videó készítési körülményeinek. Annyit sikerült kideríteniük, hogy a videó eredetileg nem Dél-Coloradóban, hanem a mexikói Sonora államban készült még márciusban. Ott többen számoltak be „ufójelenségekről", de egyik sem tűnt túl meggyőzőnek.

Többen egy drónról készült videó manipulálására gondolnak.

Gabe Hash – egy, rejtélyes jelenségek magyarázatával foglalkozó, spanyol ajkú YouTube-személyiség – azonban két számítógép-rajongó önkéntessel egy nap alatt elkészítette az animációt az Adobe After Effects program segítségével.

Úgy tűnik tehát, hogy most sem sikerült cáfolhatatlan bizonyítékot szolgáltatni az idegen lények földi látogatására.

Forrás: 
ORIGO