Lélegzetelállító videó arról, hogy mekkorák is valójában a fekete lyukak

Kategória: 

Tudtad, hogy a Földet képesek lennének mogyoró nagyságúra is összenyomni? NÉZD MEG a videót, alaposan le fogsz döbbenni a fekete lyukak méretén és az erején.

 

A fekete lyukak a világ legkisebb és egyben legpusztítóbb gyilkosai az univerzumban. Gyakorlatilag nincs ellenségük a kozmoszban, és mindent felfalnak, ami eléjük kerül. Ma még nem tudjuk őket közvetlenül megfigyelni, így még nincs közvetlen felvétel róluk, de ami késik, nem múlik. Rengeteg rejtély van még ma is a fekete lyukakkal kapcsolatban, melyek megfejtésre várnak.

És számtalan teória létezik arról is, hogy hová tűnik az anyag, a fény, és az információ, melyet elnyel... Egyesek szerint ezek a fekete lyukak egyfajta féregjáratként funkcionálnak, míg mások úgy gondolják, hogy megfordul bennük az idő folyama. Iszonyatosan erős gravitációs terük meghajlítja a teret, éppen ezért képesek elbánni a náluk sokkal nagyobb égitestekkel is.

Földünket akár egy mogyoró méretűvé is össze tudná nyomni a belsejében - az eseményhorizonthoz közel - uralkodó viszonyok.

Érdemes megnézned az alábbi videót, mely egyfajta méretbeli összehasonlítás, hogy pontosan mekkora is lehet egy fekete lyuk, és ehhez mérten mekkora erőt képes kifejteni.

Forrás: 
ParaHÍR