Az "idegenek" okozták a SpaceX katasztrófáját? (+videó)

Kategória: 

Természetesen nem baleset volt a SpaceX rakéta felrobbanása, állítják az összeesküvés-elméletek hívei. A robbanásról készített videón ugyanis észrevettek egy mozgó sötét foltot, amely szerintük egy idegen támadás bizonyítéka. Mások szerint csak egy madár.

 

A SpaceX kereskedelmi űrrepüléssel foglalkozó vállalat eredetileg szombaton akarta felküldeni Falcon 9-es rakétájával az Amos-6 kommunikációs műholdat. A rutinnak számító csütörtöki próba során azonban egy nem várt hiba miatt a rakéta, valamint a hasznos teher, a szatellit megsemmisült. A drámai eseményt videofelvételen rögzítették. 

A piros kör jelzi az állítólagos "betolakodót"

Forrás: YouTube

A baleset okait még vizsgálják. A SpaceX közleménye szerint annyi biztos, hogy a probléma a felső rakétafokozat oxigéntankjánál keletkezett, a rakéta-hajtóanyag betöltése közben. Nem sérült meg senki.

A hivatalos verzió azonban nem győzte meg az éber kétkedőket,írja a Mail Online. Egyre több videó bukkan fel a katasztrófáról a neten, amelyek egy, az űrhajó felett a robbanás előtt és alatt elrepülő különös „anomáliát" ábrázolnak.

Az összeesküvés-elméletek hívei azt állítják, hogy ez egy idegen légi csapás, amely megakadályozta a kilövést. Többen odáig mennek, hogy az idegenek azt hitték, hogy nukleáris robbanófej van felerősítve a rakéta orrára, ezért akadályozták meg annak kilövését.

A reálisabban gondolkodó emberek szerint azonban a folt valószínűleg egy arra repülő madár lehetett.

Mi csak annyit mondanánk, hogy általában a legegyszerűbb magyarázat az igaz. Ebben az esetben sem kell rögtön UFO-t kiáltani. Inkább gondolkozzunk és mérlegeljük a lehetőségeket, különben nevetség tárgyát fogjuk képezni és senki nem vesz minket komolyan. Sajnos ezért van az, hogy a valódi UFO, vagy földönkívüli tevékenységre utaló jeleket nem vesszük komolyan. Elvész az igazság a sok bulvár szemét között.

Forrás: 
Origo nyomán ParaHír