„Ezek a fénypontok háromszög alakú formációban repültek.”

Kategória: 

Az alábbi levelet Balázstól kaptuk Facebook oldalunkra. Vezetéknevét kérte, hogy ne írjuk le, ami érthető is, hiszen ha valaki ilyet nyilvánosan elmesél legenyhébb esetben is kinevetik. Sajnos emiatt rengeteg valódi ufó-észlelés marad a hallgatás homályában. Akik viszont teljesen buggyantak mindehol szétkürtölik, amit látni véltek. Legtöbbször persze agyrém az egész, így a tényleges észlelések talán sosem derülnek ki.

Balázs üzenetében nincs semmi túlzó, ezért is tartjuk reálisnak. Leírja, amit látott. Nem csatol fényképeket homályos alakzatokkal, hogy nézzétek itt a bizonyíték! Csak leírja, amit láttak a párjával. Mi pedig közzétesszük. Ha esetleg hasonló jelenséggel már ti is találkoztatok küldjetek üzenetet Facebook oldalunkra (ott a legegyszerűbb, mindenki ott lóg) Ha mégis inkább az e-mailhoz ragaszkodnátok, ajánljuk az info@parahir.hu címünket.

Alább tehát a levél Balázstól:

Kedves Parahír szerkesztő(k)!

Az alábbi különös eset e hónap 12-én történt. Párommal, és testvérével felmásztunk a Gellért-hegy déli oldalára, hogy onnan, a város fényeitől kissé távolabb nézzük a csillaghullást. 22.00 óra körül párom megijedt, és izgatottan mutatta, hogy Pest felé cikázó fényeket lát. Itt meg kell jegyeznem, hogy korábban is láttunk már sok hullócsillagot, azon az éjjelen is, és sem műholdat (az ISS-t is beleértve), sem pedig repülőgépeket, vagy helikoptereket nem keverünk össze ezzel a jelenséggel. Szóval akkor hiába hívta fel rá azonnal a figyelmem, én nem láttam. Elmondása szerint egyforma csillag fényességű fénypontok cikáztak egyenes vonalban, hirtelen irányváltásokat végezve, többször helyet cserélve egymással. Én próbáltam megnyugtatni, és a lehetséges reális magyarázatokat sorolgattam neki. Pár perccel később viszont én kiáltottam fel, mert ezek a fénypontok háromszög formációban (hátsó sorban három, és egy az élen) nagy sebességgel, de néhány másodpercig teljesen kivehetően, elszáguldottak déli irányba.

Képünk csak illusztráció!

Az eset jó látási viszonyok között történt. Az égbolt tiszta volt, csak néhol akadt vékony felhőréteg, és a Hold már majdnem teljesen megtelt.

Ez a valami a felhőréteg alatt repült el, és nem volt összefüggő, vagy látható teste, csupán a fénypontok. Minden hanghatás nélkül repült. Többször szemtanúja voltam sugárhajtású gépek repülésének, és tudom, hogy ilyen sebesség, ilyen közelségben nagy hanghatással jár.

Ráadásul közben simán megfigyeltük a Liszt Ferenc reptér légi forgalmát, azzal is lehetetlenség ezt a jelenséget összekeverni.

Az eset közlését csupán érdekességnek szántam. És habár engem azóta is foglalkoztat ez a kérdés, bebizonyítani nem tudom. Mindketten tudjuk mit láttunk, és talán jobb is lett volna nem látni.

Ui.: Rendkívül érdekelne, hogy más látta-e a jelenséget, hiszen azon az estén sokan figyelték az égboltot.

Forrás: 
ParaHÍR