A NASA végleg lekapcsolja a Nemzetközi Űrállomás élő közvetítését

Kategória: 

Több száz, ha nem ezer azok­nak a vi­de­ók­nak a száma, ame­lye­ket az ISS űr­ál­lo­más élő vi­de­ó­köz­ve­tí­té­sé­ből ké­szí­tet­tek a lel­kes ama­tő­rök, és ál­lí­tó­lag is­me­ret­len re­pülő űr­jár­mű­ve­ket áb­rá­zol­nak. A NASA több­ször adott ki köz­le­ményt eze­ket cá­folva, de tö­ret­le­nül ké­szül­nek a to­vábbi a kamu vi­deók. Talán ezeket elégelte meg az űrügynökség, hogy szeptembertől végleg leállítják a közvetítést? Vagy esetleg nem szeretnék, hogy észre vegyünk valamit, amit titkolni akarnak?

Biztos már te is láttál olyan videót, amelyet az ISS űrállomás élőkamerás felvételeiből ollóztak össze, és állítólag ufókat, földönkívüli űrhajókat láthatunk rajtuk, amelyeket a kísérőszövegek szerint a NASA minden alkalommal titkolni próbált. Sőt, többször le is kapcsolták a közvetítést, amikor valami oda nem illő bukkant fel a kamerák látóterében.

A NASA az utóbbi időben többször is adott ki cáfolatot, és felhívta a figyelmet arra, hogy az interneten terjedő űrállomásos ufóvideók hamisítványok... nem igazak az állítások, hogy ufók repkednek a nemzetközi űrállomás körül, nincs földönkívüli invázió, és nem lövöldöznek egymásra  a repülő csészealjak sem...

"Bármi is bukkant fel eddig az ISS kameráinak felvételein, az minden alkalommal űrszemét, az állomásról levált jégdarabok, esetleg a kamera lencséiről visszaverődő fények csillogása, páracsepp, por, és egyéb optikai jelenség volt." 

- nyilatkozták a NASA munkatársai.
 

Az úgynevezett észlelős videókat azonban tovább gyártották a túl lelkessé vált ufóvadászok. A NASA megelégelte a dolgot, és úgy döntött, végleg lekapcsolja az űrállomás élő közvetítését, amit eddig bárki nyomon követhetett az interneten keresztül.
 

Vajon az UFO-vadászoknak volt igazuk és a NASA ezzel a lépésével ezt ismeri be? Túl kellemetlen lett már nekik, hogy minduntalan lebuknak a kamerák miatt? Vagy elfogadjuk a hivatalos magyarázatot, miszerint továbbra is követhetjük az ISS "életét" és a legfontosabb történéseket, akár élőben is, de az állandó élő közvetítést már feleslegesnek tartják.

Az olvasóinkra bízzuk, hogy mit gondolnak. Mindenesetre sok érdekes dologot láthattunk már az ISS kameráin az utóbbi időben. Ezektől most megfosztanak minket...

Forrás: 
ParaHÍR