Egy természeti jelenség, amelyet idegen űrhajónak gondoltak

Kategória: 

Olyan vi­deót töl­töt­tek fel a you­tube-ra, amit a szak­em­be­rek sem hagy­hat­tak szó nél­kül. Egye­sek ide­gen űr­hajó láng­csó­vájáról fantáziáltak, de, ahogy láthatjuk ez most sem több egy égi jelenségnél. Vagy mégsem?

A videó feltöltője szenzációként számol be az esetről. A felvétel elején - amit feltehetőleg egy ipari kamera rögzített - egy hatalmas vihar figyelhető meg. Pár másodperc múlva azonban már látható is az, amit a videó feltöltője igazán meg akar a nézőknek mutatni. A látottak valóban annyira zavarba ejtőek, hogy jobbnak látta pár szakember, ha tiszta vizet önt a pohárba. 

Szerintük a történteknek egyszerű magyarázata van, a képsorokon látható vörös fény, egy vörös lidérc nevű égi jelenség, ami nagy viharok közelében bukkanhat fel. Igaz, hogy azért nem ismerik sokan a vörös lidércet, mert csak nagyon ritkán látható.

Az ufóhívők természetesen félrebeszéléstől tartanak. Szerintük mindenre van valami kifogása azoknak, akik nem hisznek az ufókban, vagy próbálják elfedni az igazságot.

DE MI AZ A VÖRÖS LIDÉRC?

A vörös lidérc (ködfénykisülés) az ún. magaslégköri fényjelenségek vagy rövid életű felvillanások közé tartozó fényjelenség. 1989-ben fedezték fel az Egyesült Államokban, amikor viharfelhőket figyeltek meg. A vörös lidércek kizárólag viharfelhők felett keletkeznek, nagyobb villámkisülések után. A színe után nevezik vörösnek, a lidérc pedig a népi hiedelmekből ered.

A vörös lidércek a viharfelhők felett 40-50 km-es magasságban keletkeznek és kiterjedésük felfelé elérheti az 50 km-t, horizontális kiterjedésük szintén elérheti a 40-60 km-t. A kisülés alakja néha oszlopszerű, de előfordulnak fa vagy medúza alakú formák is.

Szabad szemmel szinte megfigyelhetetlen, mivel a felvillanás általában csak néhány ezredmásodpercig tart, amit az emberi szem nem képes feldolgozni. A másik nehézség a megfigyelésnél az, hogy rá kell látni a viharfelhők tetejére, ami általában több száz kilométeres távolságot jelent a megfigyelő számára. Közvetlen megfigyelésük csak sötétben lehetséges.

 - Wikipédia

A VÖRÖS LIDÉRC

A videó tíz perces, ezalatt megkísérlik bebizonyítani, hogy ez mégiscsak valami földönkívüli űrhajó felvillanó fénye lehetett. Az őszintét megvallva, most lehet, hogy ők beszélnek mellé...

Forrás: 
Ripost nyomán ParaHír