Rejtélyes történet: egy ember, aki jelen van álmainkban - Önök ismerik?

Kategória: 

A történet 2006 januárjában kezdődött egy New York-i pszichiáter rendelőjében. Egy kezelés során az egyik női beteg lerajzolt egy férfit, akivel sohasem találkozott, de rendszeresen megjelent álmában és a problémáiról beszélgetett vele. Ismeri valaki ezt az embert? Vagy álmodott már vele? Keressen minket, vagy jelentkezzen a thisman.org-on!

 

 

A rajz az orvos asztalán maradt. Pár nappal később egy másik beteg megpillantotta a képet és a megdöbbenéstől kővé dermedt. Mint kiderült ez a páciens azonnal felismerte az ismeretlen férfit. Ő sem találkozott vele soha, de álmaiban őt is rendszeresen látogatta ez a rejtélyes alak. Vele is a személyes problémáiról beszélgetett, sőt még tanácsokat is adott neki.

A pszichiáter nem sokkal később a képet körbeküldte kollegáinak. A legnagyobb meglepetés csak ezután következett. Többen is jelezték, hogy szintén felismerték a férfit. Az „álomtanúk”' mindannyian nők voltak és mindegyikükkel a problémáiról beszélgetett.

2006 januárja és 2008 januárja között több mint 2000 esetben írták le, csak nők, hogy találkoztak álmukban ezzel a férfivel.
Akkor elindították a thisman.org weboldalt később egy thisman.org Facebook oldalt is. Azóta özönlenek a szemtanúk és az álmok leírásai.

Többen, akik szeretnének végére járni a dolognak már világszerte keresik ezt az embert. Többek között plakátokon is Los Angeles, Berlin, Sao Paulo, Tehran, Beijing, Rome, Barcelona, Stockholm, Páris, New Dehli, Moszkva utcáin.

Eddig nyom nélkül.

Ha ön is álmodott ezzel a férfivel vegye fel a kapcsolatot a thisman.org-al, vagy velünk!

Ki lehet ez a rejtélyes ember?

Több teória is elterjedt a titkot megfejteni vágyó érdeklődök körében.

Őskép elmélet

Ez az általános pszichológiai vélekedés erről az esetről és Jung-tól eredeztetik. Eszerint ez az arc nem egy valódi ember arca, hanem inkább magában foglalja az összes ismert ősi arc típus sémáját. A mosoly minden emberi társadalomban mosoly, és nem az agresszió jele. A nyílt barátságos tekintet minden társadalomban kifejlődött, és bármely kontinensen, minden esetben a bizalom jele. Ezért, ha valaki álmában beszélget a problémáiról egy álomképpel, az bizalmas, kedves lesz vele, nem fenyegető- Innen ez a kép.

Vallási elmélet

A vallási elmélet támogatói szerint ez az ember, nem ember, hanem maga az „Alkotó”. Aki, mivel szereti az embereket, néha ilyen formában segít nekik és ebben a formában jelenik meg álmaikban.

Álomlovas elmélet

Ez az ember valóban létezik, egy hús vér alak, aki megtanulta, hogy léphet be mások álmaiba. Talán olyan szintre emelte a tudatos álmodást, hogy képes álmaiban másokkal kapcsolatba lépni. Ekkor lelkileg rászoruló nőket keres fel és segít nekik, elbeszélget velük.

Amerikában is keresik

Újraálmodási elmélet

Elsőre valaki álma volt, amit lerajzolt és ez alapjában valamennyire hasonlított egy másik álombéli alakra, aki nem ilyen volt, de a pontatlan emlék miatt a képzeletben eggyé vált az idegen álom szereplőjével. A kép elterjedt és másokra is nagy hatással volt a történet, ezért újra álmodták.

Nappali emlékkép elmélet

Az emberi agy nem emlékszik pontosan az arcokra, hanem az emlékeket darabokból rakja össze. Sok különböző arcot látunk napról-napra és talán ez az arc egy általános férfi arc egyvelege, ezért tud több nő is álmodni vele.

Kik találkoztak eddig vele?

A világ minden táján rengeteg nő. Általában pontosan emlékeznek az álmaikra és több esetben el is mesélik azokat.

This Man

Londonban is keresik

A jelenség világméretű több esetben is bekerült a legnagyobb médiákba is, de a rejtély nem oldódott meg.

Ön találkozott már vele?

Ha igen, jelentkezzen a thisman.org on vagy vegye fel a kapcsolatot velünk! Írjon nekünk, írja le álmát, ha anonim módon elküldi a találkozás élményét és engedi anonim módon közzétesszük, hátha találunk kapcsolatot.

 

Ön is álmodik ezzel a férfival?

 

Forrás: 
thisman.org