Óriási fotó - itt a marsi élet bizonyítéka?

Kategória: 

Úgy tűnik ez a hónap a Marsról szól. Folyamatosan új rejtélyek merülnek fel. Ez újabb elhallgatni való híreket ad a NASA-nak és találgatni valót az embereknek. Említsük meg a mozgó köveket, és a lebegő követ. Ezúttal, talán sikerült premierplánban egy marsi élőlényt vagy annak fosszíliáját lencsevégre kapni.

 

 

Ezt a képet a Curiosity készítette júniusban valószínűleg azért, mert a képen látható szikla képződményeket a NASA az egykor jelenlévő víz bizonyítékának tartja. ( http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=6866 )

A kép eredetiben a NASA oldalán itt található: http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00710/mcam/0710MR0030150070...

 

Valószínűleg a „tipikus-tó” elméletre fotóztak újabb bizonyítékot, ami bizonyítja a Mars múltjában jelenlévő vizet. De a képen nem csak a jellegzetes vízszintesen tagolt repedések jelentek meg, hanem valami más is. A kép jobb széle felé az árnyékban megbújik egy olyan alak, ami ép ésszel nem nevezhető a korai mars vízének és szelének véletlen létrehozott képződményének. Ez bizony más.

Egy ma élő marsi állat, vagy növény, vagy annak megkövesedett teteme, ami a szikla kialakulása után élt a Marson? Több ilyen kép is van a NASA birtokában, vagy sokkal-sokkal nagyobb az eddig be nem mutatott marsi anomáliák panoptikuma? Ugye ide se fog visszamenni a szonda és alaposabban megvizsgálni a sziklát? Mondjuk, hogy ott van-e még az a valami vagy már nincs...

 

Forrás: 
rt.com
Nasa
parahir.hu