USOk vagy az Oroszok?

Kategória: 

Azonosítatlan víz alatti objektumot fedezett fel a finn haditengerészet felderítő rendszere Helsinki közelében, már a finn felségvizeken, bár azok határához közel hétfő dél körül. A mindezidáig azonosítatlan tárgy hétfő este újra felbukkant.

“Minden bizonnyal egy víz alatti tárgy. Ez az egyetlen, amit pillanatnyilag biztonsággal kijelenthetünk” – nyilatkozta Olavi Jantunen sorhajókapitány, a haditengerészet műveleti vezetője. Vagyis egyelőre nem merte kijelenteni, hogy tengeralattjárót észleltek volna, pláne nem azt, hogy melyik ország haditengerészetéét.

Mindenesetre a két hétfői észlelés után a haditengerészet naszádjai éppen átfésülik a környéket. “Az első észlelés után azonnal kutatást rendeltünk el” – mondta Jantunen.

A hajsza során hajnali háromkor könnyű vízibombákat is bevetettek. Jantunen szerint az ilyen könnyű bombák “finom figyelmeztetésnek” számítanak, valódi kárt nem okoznak.

Az észlelési eredményeket is elemzik, Jantunen rejtélyes megfogalmazásban szenzoraik “egy bizonyos mennyiséget mértek egy bizonyos anyagból”, most ennek az eredetét vizsgálják az adatbázisukban, de ez hetekig is eltarthat.

Adta hírül a 444.hu

Az víz alatti azonosítatlan tárgyak vagy rövidebb nevükön USO-kkal nem első ízben gyűlik meg a finn hatóságok baja.

Több esetben is kiderült, hogy Orosz vagy más ország tengeralattjárói voltak és esélyes, hogy most is ez történt. Főleg annak fényében, hogy az Orosz légierő több estben is megsértette az európai légteret.

De nem zárható ki az sem, hogy a Finnek ismét USO-val találkoztak. Ez annak fényében is lehetséges, hogy több esetben is tapasztalható volt az ufológia történetében, hogy feszült katonai helyzetekben az észlelések megnőttek. Mitha az USO-k is kíváncsiak lennének az eseményekre.
Ilyen volt például a második világháborús Foot-fighterek ( http://en.wikipedia.org/wiki/Foo_fighter ) megfigyelése a Los Angelesi csata ( http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Los_Angeles ) és jelentős incidensek katonai támaszpontok körül.

Forrás: 
444.hu
Wikipedia
ParaHÍR