Ismét levideózták a Nagylábút. Vagy mégse?

Kategória: 

A videót a hírek szerint egy Kanadai házaspár készítette, akik Brit-Kolumbia erdőségében túráztak a egy tó mellet. A rejtélyes lény körülbelül 20 másodpercre bukkant fel előttük, majd tovább áll a fák közé.

A felvétel rendkívül hitelesnek tűnhet. De!

A felvétel hitelesnek tűnik, de akad egy zavaró körülmény.

A felvételt a Legend Tracker nevezető mobil alkalmazást népszerűsítő oldal töltötte fel az internetre. Állítólag valaki küldte nekik.
A Legend Tracker pedig a PlayMobility nevű cég egy Andoid és Apple platformokra tervezett alkalmazása.
Ez az alkalmazás pedig egy „Geo-Caching” alkalmazás. A telefonra telepítve egy-egy GPS koordinátát meglátogatva az alkalmazás megmutatja, hogy az adott helyen milyen eddig vélt, vagy valós megmagyarázhatatlan dolog történt. Sőt az alkalmazás tovább megy, animált videókat is bemutat az adott eseményről. Ilyen, például amikor egy animált jeti, vagy maga Nessi tűnik fel kezdetleges grafikával a képernyőn.

Ennek tükrében nem is olyan megmagyarázhatatlan a videó, ami kikerült a Youtube.com-ra. Így érthető, hogy miért nem tudni a készítőkről, az időpontról és a pontos helyszínről semmit se. Valójában azért nem tudni semmit az egészről, mert a felvétel egy reklám.

Egy videó a LegendTracker alkalmazásról, működés közben.Persze ez nem tántorítja el a Hir24-et, hogy címlapon számoljanak be az újabb csodálatos felvételről, arra sem véve a fáradságot, hogy a videó leírásában szereplő linkre rákattintva az oknyomozói újságírás azon magaslatába jutassák a cikket, hogy felfedezzék azt, amit portálunk: ez egy reklám.
Ráadásul az is megdöbbentő, hogy a mértékadónak nevezett médiamunkásoknak köszönhetően járatódik le a paranormális jelző.

Amúgy a Foxnews is benyalta.

Nem csoda. Nem köszönjük. Értjük mi a cél.

Forrás: 
Youtube
Playmobility.com
Hir24
Foxnews