UFO-kkal kapcsolatos katonai titkokat hoznak nyilvánosságra szeptember 22-én

Kategória: 

Néhány hét múlva az UFO jelenséggel összefüggő titkokat fognak felfedni Amerikában, hirdeti többek között az alább is látható promóciós kisfilm. A harminc másodperces reklámszpot szerint minderre egy előadássorozat keretében kerül majd sor, méghozzá a Smithsonian Múzeum alá tartozó és Las Vegas-ban székelő, Nemzeti Atomenergetikai Tesztek Múzeuma szervezésében.

A szeptember 22-én, helyi idő szerint este fél hétkor kezdődő és a késő éjszakába nyúló esemény, része annak, az 51-es Körzetről szóló szimpózium sorozatnak, amelyet az év elején nyílt „Képzelet vagy valóság” című kiállításhoz kapcsolódóan szerveztek. A különleges kiállításról korábban mi is beszámoltunk, annak témája a világ legtitkosabb katonai körzetét körülölelő rejtély, ahol egyes állítások szerint idegen civilizációk űrjárműveit is őrzik.

- Felkértünk néhány hozzáértőt, hogy beszéljenek a földönkívüliekről és az UFO-król. - mondta a múzeum ügyvezetője, Allan Palmer, a The Huffington Post kérdésére válaszolva. - Mindenképpen olyanokat kerestünk, akik személyes történeteikkel, tapasztalataikkal is alá tudják támasztani, hogy mit is gondolnak az UFO kérdésről, a katonaság szemüvegén keresztül. Tőlük nyilván sokkal hitelesebben hangzanak ezek az információk, mint egy átlagembertől. - tette hozzá Palmer, aki korábban maga is a Légierőnél, illetve a Haditengerészetnél szolgált, mint vadászpilóta.

Az est öt előadója közül négyen magas beosztásban szolgáltak az amerikai hadseregben, az ötödik személy pedig másfél évtizeden át dolgozott a brit Védelmi Minisztériumban. Ők a következők:

John Alexander, a hadsereg nyugalmazott ezredese: Egykori katonai vezető, aki 'Haladó Elméleti Fizika' (Advanced Theoretical Physics) néven, egy csúcsszintű, kormányzati tisztségviselőkből és tudósokból álló csoportot hozott létre, amelynek feladata az UFO jelenségek tanulmányozása volt.

Charles Halt, a Királyi Légierő nyugalmazott ezredese: A Királyi Légierő (RAF) Bentwaters-i Katonai Bázisának egykori parancsnoka, aki az egyik legfontosabb szemtanúja volt az 1980 decemberében, az angliai Rendlesham Erdőben történt UFO jelenségnek, amelyről azóta is meggyőződéssel hiszi, hogy földönkívüli eredetű volt.

William Coleman, a Légierő nyugalmazott ezredese: A Légierőn belül az UFO jelenségek tanulmányozására létrehozott Kék Könyv Projekt egykori kommunikációs tisztje.

Robert Friend, a Légierő nyugalmazott ezredese: A Kék Könyv Projekt igazgatója volt 1958 és 1963 között.

Nick Pope, a brit Védelmi Minisztérium egykori munkatársa: A brit kormány felhatalmazása alapján, 1991 és 2006 között kutatta a szigetország UFO jelenségeit.

- A korábbiakhoz képest attól lesz más ez az este, hogy ezúttal olyan személyek lépnek pódiumra, akik korábbi beosztásaiknál fogva, rendkívül hitelesek. - mondja John Alexander. - Mindannyian a hadseregnek dolgoztunk korábban és valamennyien úgy gondoljuk, hogy az UFO-k léteznek és azon a véleményen vagyunk, hogy a jelenségeket tovább kellene vizsgálni.

Nick Pope az Egyesült Királyság és az USA kormányzatai által éveken át működtetett UFO projekteket fogja egymással összehasonlítani, majd arra is magyarázatot próbál adni, hogy vajon miért szüntette meg mindkét ország az UFO-k hivatalos megfigyelését és kutatását.

- Amerikában is és mi Angliában is szerettük volna kiszűrni a téves észleléseket, az UFO-nak nézett meteorológiai ballonokat, és egyáltalán a magamutogató bolondokat, hogy csak azzal foglalkozhassunk, ami valóban érdekes és releváns. - mondja Nick Pope, a The Huffington Post újságírójának. - Csakhogy ez szinte lehetetlen egy nyilvános kormányzati UFO projekt esetében, mert a téma úgy hat ezekre az emberekre, mint a mágnes. A trükk az, hogy az összes őrültségnek nagy visszhangot kell kelteni a médiában, amivel az egész tárgyat nevetségessé tesszük. Ezzel kihúzzuk a dugót, és az egész ügyet titokban szépen továbbvisszük. Persze én nem azt akarom mondani, hogy pontosan ez történt, de ha a Légierő egy pilótája valami szokatlant lát, amit ráadásul visszaigazol a légi irányítás is, ugye nem gondolja senki, hogy minket nem fog érdekelni? - folytatja Pope.

Nick Pope azt ígéri, eddig sosem közölt titkokat fog felfedni, a brit kormány UFO-kkal kapcsolatos projektjéből, ám a többi előadó előzetesen semmit nem volt hajlandó elárulni előadása témájából. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, az eseményről mi is beszámolunk. ( ittvannak.hu )

Forrás: 
Ittvannak.hu