UFO miatt tévesztett pályát tegnap az orosz teherűrhajó? (videóval)

Kategória: 

Helyi idő szerint 2012. augusztus hatodikán, 23:31-kor, a kazahsztáni Bajkonurból útnak indítottak egy Proton-M típusú teherszállító rakétát, fedélzetén egy 1903 kilogramm súlyú indonéz telekommunikációs, és egy 1140 kilogrammos orosz kommunikációs szatellittel, azonban a küldetés kudarcot vallott, mivel nem sikerült a műholdakat Föld körüli pályára állítani.

Az Orosz Űrkutatási Hivatal, a Roszkozmosz által kiadott nyilatkozat szerint a műholdakat a Briz-M végfokozat négy egymást követő manőver segítségével állította volna a kijelölt Föld körüli pályára. Az első két manőver sikeres is volt, a harmadik azonban kudarcba fulladt, mivel a hajtómű mindössze hét másodpercnyi működés után hirtelen leállt, pedig ennek csak 18 perc és öt másodperc elteltével kellett volna bekövetkeznie.

Így az orosz teherszállító ugyan sikeresen elérte kezdeti orbitális pályáját, de ezt követően nem vált le az utolsó fokozat, holott ennek moszkvai idő szerint augusztus hetedikén 8:44-kor kellett volna bekövetkeznie.

A kudarc okáról nem tesz említést a rövid nyilatkozat, még arra sem térnek ki benne, hogy esetleg vizsgálják azt. A kilövésről készült hivatalos felvételen ugyanakkor többször is feltűnik egy azonosítatlan repülő objektum.

Először az induló rakétától látszik távolodni egy fényes pont a felvétel bal oldalán, ám ez valószínűleg csak egy olyan tárgy lehet, melyet a kilövés ereje lökött arra. Később azonban már az látszik, hogy a már emelkedő űrhajó felé közeledik, szintén a kép bal oldala felöl egy, az elsőhöz képest picivel nagyobb objektum, ám az már a képmezőn kívülre esik, amikor az esetleg oda is érhet a műholdakkal a fedélzetén felszálló Proton-M közvetlen közelébe.

Orosz UFO kutatók máris arra kérték a Roszkozmoszt, hogy nyilatkozzon a felvételen látható ismeretlen tárgyakról és a sikertelen fellövés okairól.

Az orosz űrkutatás egyébként viszonylag gyakran szenved hasonló baleseteket, az utóbbi harminchárom kilövésből öt volt sikertelen. Legutóbb szinte napra pontosan egy éve, szintén egy műholdat szállító teherrakéta sodródott hibás pályára, hatalmas károkat okozva ezzel.

Forrás: 
Ittvannak.hu