Ismét egy UFO a NASA felvételein. Állítólag a Vénusz bolygó.

Kategória: 

A NASA „STEREO-B” teleszkópja rögzítette 2011 december 27 és 29-én az azonosítatlan tárgyat, ami a mai tudásunkkal elképzelhetetlen sebességgel mozgott az űrben.

Az anomáliát egy „BeePeeOilDisaster” nick névre hallgató youtube felhasználó tette közzé a videó megosztó portálon. Igaz több ilyen is történt már NASA felvételekkel kapcsolatban, de ez a videó eddig nem látott láncreakciót indított el.

A videót ugyanis BeePeeOilDisaster a youtube után elküldte a FOX Newsnak és a Londol Desk hírügynökségnek, akik rövid nyomozás után megállapították, nem csalás a felvétel, mert tényleg a NSA publikus archívumából való.

A hír elterjedése után a NASA sem tétlenkedett, ráállított pár „Houstoni vezető koponyát” akik megvizsgálták a szóban forgó felvételt, kiderítendő mi is azaz UFO.

A vizsgálat eredménye sem váratott soká magára. A következő került megállapításra a NASA részéről:

A videón látható tárgy nem más, mint a Vénusz bolygó.
A hivatalos indoklás szerint a képen mozgó tárgy egy síkban halad magával a felvételen pontszerűen megjelenő Vénusszal, és ennek fénye verődik vissza a távcső „field- of-view” tükréről ezzel okozva ezt az optikai csalódást.

A videó elemzését és a hivatalos magyarázat megítélését innen a tisztelt olvasóra bízzuk.

Forrás: 
Nasa
Fox News
Youtube.com