Szó sincs UFO-ról, sziklaformáció a Balti Anomália - magyar videóval

Kategória: 

Nem rég még arról számoltunk be, hogy a svéd kincskeresők szeretnének minél nagyobb hasznot húzni különleges leletükből, ma pedig már úgy tűnik sikerült is megfelelő üzleti partnerre találniuk, hisz a Foxnews.com újságírójával váratlanul minden rendelkezésére álló információt megosztott a csapat vezetője, aki véget vetve a mesterségesen fenntartott ködösítésnek, beismerte, a sokáig idegen űrhajónak hitt Balti-tengeri lelet csupán egy különös sziklaformáció.

A svéd kutatók már több, mint egy hete befejezték a Balti-tengerben talált objektum közvetlen fizikai vizsgálatát, a közvélemény viszont egészen tegnapig hiába várta a nagy reményekkel indult expedíció eredményeinek bejelentését. Ám, június 19-én Peter Lindberg végre beismerte, hogy lezuhant UFO helyett egy természetes, geológiai képződmény nyugszik a tenger felszíne alatt 80-90 méterrel.

- Egyértelműen nem egy idegen űrhajó, mert nem fémből készült. – mondja a konkrét kérdésre válaszolva az egyik tudós, melyhez Lindberg viccesen hozzáteszi: - Ettől azért még lehet űrhajó, feltéve, hogy az idegenek azt egy meteorszerű sziklából építették. Ki mondta, hogy ők is fémet használnak? - mondja nevetve, majd így folytatja: - Komolyra fordítva a szót, ettől függetlenül még rengeteg kérdésre keressük a választ ezzel a különös dologgal kapcsolatban.

Peter Lindberg, partnerével Dennis Asberggel, több tudóssal, tapasztalt búvárokkal és rengeteg műszerrel felvértezve, 2012. június elsejétől kezdve tizenkét napon át vizsgálta a mintegy hatvan méter átmérőjű objektumot. Először csak távirányítású robotkamerákkal és hangradarokkal, később viszont búvárok segítségével sikerült közvetlen közelről is megvizsgálni az egy éve véletlenül felfedezett tárgyat és környezetét.

A tudósok még most is elemzik az expedíció által készített fotókat, radarképeket, de úgy tűnik, hogy egy hatalmas szikláról van szó, méghozzá olyanról, amilyeneket a búvárok korallzátonyok és egyes kikötők környékén szoktak látni, az anyaga talán homokkő. - Eddig úgy tűnik, hogy még a jégkorszak előtti időkből származhat. - mondja Lindberg. Ráadásul nem a nagy szikla az egyetlen, amelyet a búvárok megtaláltak: - Volt ott több kisebb is szerteszét és az összes által alkotott formáció átmérője volt körülbelül hatvan méter.

Annak ellenére, hogy végül nem egy szerencsétlenül járt földönkívüli csészealjat sikerült azonosítani, Lindberg szerint a lelet még rengeteg titkot rejt a kutatók előtt: - Ami különösen furcsa, hogy magán a sziklán egyáltalán nem találtuk iszapot. Húsz éve búvárkodom, de ilyennel még nem találkoztam, mert a tenger fenekén az lenne a normális, hogy legalább egy vékony rétegben iszap is rakódik rá." - mondja Lindberg. - De ami még ennél is érdekesebb, hogy a látszólag természet alkotta nagy szikla szabályos korong alakú és úgy tűnik, mintha szerkesztett vonalak és négyzetek lennének belerajzolva.

A búvárok végig nagyon lassan mozogtak a víz alatt, nehogy felkavarják a fenék iszapját, ezzel is tovább rontva az egyébként is rossz látási viszonyokat: - Abban a mélységben legfeljebb egy méteres távolságig látni, hiába voltak erős lámpáink. Emiatt sokszor kellett használni a hangradarjainkat a tárgy felderítése során. Így vettük észre azt is, hogy valamiféle rések is vannak a felszínén, amelyeket egy különös fekete anyag tölt ki, amelyet képtelenek voltunk azonosítani. - mondja tovább Lindberg.

- És ez még mindig nem minden, mert úgy tűnik, mintha a nagy korongot a közepén egy körülbelül nyolc méter magas pillér tartaná, így olyan az egész, mint egy hatalmas gomba. Én őszintén szólva nem igazán tudom elképzelni, hogy ilyet létre tudott hozni a természet. - teszi hozzá.

A víz alatt készített fotók, videók elemzése hamarosan véget ér, csak ezt követően fogják őket nyilvánosságra hozni, mondta még el Lindberg. Természetesen mintákat is vettek a sziklákból illetve a környezetükből, ezek analizálása viszont még folyamatban van.

Írja kiválló, hiánypótló cikkében az ittvannak.hu

Portálunk is egy rögtönzött mai lapszemlét tartott a magyar sajtó berkeiben és megdöbbentően lemaradt szenzációhajhász ostobaságokkal találkozott ami köszönőviszonyban sincs a valósággal:

"UFO a tenger mélyén: kicsinálta a búvárok elektronikáját" | http://www.pecsistop.hu/tudomany/ufo-a-tenger-melyen-kicsinalta-a-buvaro...
"Blokkolja az UFO a kutatóhajókat" | http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/blokkolja-az-ufo-a-kutatohajokat-2093221
"Misztikus UFO-t találtak a Balti tengerben" | http://www.mon.hu/misztikus-ufo-t-talaltak-a-balti-tengerben/2017472
"Rejtélyes ufót találtak a Balti-tenger mélyén" | http://hunikum.info/Rejtelyes_ufot_talaltak_a_Balti-tenger_melyen
"Blokkolja az UFO a kutatóhajókat" | http://szeged.hu/magyarorszag/14370-blokkolja-az-ufo-a-kutatohajokat.html

Tudni kell, hogy az említett hivatkozások az elmúlt 24 órában kerültek "publikálásra". Ebben az nagyon szép, hogy maga hír több mint húsz napos ( 2012. június 07. csütörtök )
Sajnos ez 2012-ben az úgynevezett tömegtályékoztatás.

Forrás: 
Ittvannak.hu
Google.com