Szörnyre vadászik a világhírű egyetem

Kategória: 

A jeti valószínűleg a legismertebb kriptid a Loch Ness-i szörny mellett, s bár vannak mesebeli lények, melyek valósnak bizonyultak, a legtöbb tudós nem látja elégségesnek az elérhető bizonyítékokat. Persze vannak kivételek, egyes kínai kutatók nem kételkednek a létezésében, egy orosz pedig egyenesen kutatóintézetet hozna létre Szibériában, ahol szerinte legalább harminc jeti él.

Ezzel a bizonytalansággal szeretne leszámolni az Oxfordi Egyetem. A svájci Lausanne-i Zoológiai Múzeummal karöltve "vadászatot" indít, hogy pontot lehessen tenni az ügy végére. Mostantól szeptemberig bárki leadhat bármilyen nyomot, mintát vagy egyéb bizonyítékot, melyeket a nemzetközi kutatócsoport novemberig kíván kielemezni, így év végére már publikálnák is eredményeiket.

A tudósok reményei szerint a projektnek köszönhetően a világ legmeggyőzőbb bizonyítékait sikerül összegyűjteni, majd a rendelkezésre álló modern eszközökkel és módszerekkel "elfogulatlan, félreérthetetlen és meghamisíthatatlan" eredmények születnek.

Forrás: 
Hír 24 www.hir24.hu | http://www.hir24.hu/tudomany/2012/05/23/szornyre-vadaszik-a-vilaghiru-egyetem/~~tech-tud